Nézem Slam Poetry A Szegedi Ifjúsági Napokon melegít be a Slam Poetry...

A Szegedi Ifjúsági Napokon melegít be a Slam Poetry Szeged 7. évada

Promóció

Augusztán 30-án, a SZIN utolsó előtti napján tér vissza az Alföld legnagyobb slam közössége a SZIN Slam Battle versenyen. Ezzel idén ez lesz a harmadik alkalom, hogy az ország slammerei külön műsorsávot kapnak valamelyik népszerű hazai zenei fesztiválon.

Promóció
- Advertisement -

Az EFOTT és a VOLT Fesztivál után a Szegedi Egyetemi Napok sem marad slam poetry nélkül. A SZIN Slam Battle Colourful Undergrounds versenyre augusztus 11-ig bárki jelentkezhet egy 60 másodperces hangfelvétellel. A beadványokat a Rapszakkör csapata, a Slow Village énekese, Gergály Norbert és a Slam Poetry Szeged főszervezője, Mészáros Péter zsűrizi, ahogy a döntőt is, ahová 11-en jutnak be. A döntősök számára a szervezők természetesen biztosítják a napijegyet.

„Ugyanazok vagyunk: gyerekek, de már felnőtt ruhában” – Interjú a Slam Poetry Szeged szervezőivel

Nagy Sándor: Mindannyian felnövünk egyszer: kisfiúból lesz apuka, kislányból anyuka. Viszont velünk együtt párhuzamosan nőtt a slam poetry, és nálunk a helyszínek váltásával valahogy még pontosabban kirajzolható ez a fejlődéstörténet. Míg megértünk, addig a gyerekünk is felnőtt mellettünk. Mi is kisfiúkból lettünk büszke apukák a szó nem szoros értelmében.


Az eseményt a vidéki slam közösség a hetedik évaduk warmup-jának, azaz bemelegítésének tekinti. Vagyis vélhetően már nincs messze az évadnyitó klub, amit minden bizonnyal az IH Rendezvényközpontban tartanak majd meg. Az előző évadot a csapat nagy sikerrel zárta.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3