Augusztán 30-án, a SZIN utolsó előtti napján tér vissza az Alföld legnagyobb slam közössége a SZIN Slam Battle versenyen. Ezzel idén ez lesz a harmadik alkalom, hogy az ország slammerei külön műsorsávot kapnak valamelyik népszerű hazai zenei fesztiválon.

Az EFOTT és a VOLT Fesztivál után a Szegedi Egyetemi Napok sem marad slam poetry nélkül. A SZIN Slam Battle Colourful Undergrounds versenyre augusztus 11-ig bárki jelentkezhet egy 60 másodperces hangfelvétellel. A beadványokat a Rapszakkör csapata, a Slow Village énekese, Gergály Norbert és a Slam Poetry Szeged főszervezője, Mészáros Péter zsűrizi, ahogy a döntőt is, ahová 11-en jutnak be. A döntősök számára a szervezők természetesen biztosítják a napijegyet.

„Ugyanazok vagyunk: gyerekek, de már felnőtt ruhában” – Interjú a Slam Poetry Szeged szervezőivel

Nagy Sándor: Mindannyian felnövünk egyszer: kisfiúból lesz apuka, kislányból anyuka. Viszont velünk együtt párhuzamosan nőtt a slam poetry, és nálunk a helyszínek váltásával valahogy még pontosabban kirajzolható ez a fejlődéstörténet. Míg megértünk, addig a gyerekünk is felnőtt mellettünk. Mi is kisfiúkból lettünk büszke apukák a szó nem szoros értelmében.


Az eseményt a vidéki slam közösség a hetedik évaduk warmup-jának, azaz bemelegítésének tekinti. Vagyis vélhetően már nincs messze az évadnyitó klub, amit minden bizonnyal az IH Rendezvényközpontban tartanak majd meg. Az előző évadot a csapat nagy sikerrel zárta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk