Hogyan befolyásolja az outfited színe a kedvedet?

Azt már eddig is tudtuk, hogy a színek hatással vannak a hangulatunkra. A kék nyugtat, a piros felpörget és így tovább. Nem véletlen tehát, hogy egy jól megválasztott árnyalat képes befolyásolni, hogyan érzed magadat. Ezt pedig a javadra is fordíthatod: csak döntsd el, mely érzelmeket szeretnéd előtérbe hozni, a gardróbodban pedig keress ennek megfelelő ruhadarabokat.

Leatrice Eiseman színszakértő, a Pantone Color Institute igazgatója segít elmagyarázni, pontosan milyen érzést vált ki az emberekből egy-egy szín, hogy megkönnyítse a dolgodat.

Viselj pirosat, hogy erősnek érezd magadat

szinek hatasa a lelekre ruha divattrendek
/ Fotó: Shutterstock

A vörös erőt sugároz, ezért a versenyszellemet is képes felerősíteni benned. Ideális ilyen színű ruhákat viselned, amikor prezentálsz, de akkor is szuper választás a piros, ha éppen edzeni indulsz. Egyébként pedig kutatások szerint a férfiak szerint nagyon szexi is, így érdemes lehet pirosat viselned, ha éppen keresed az igazit.

Játékos lila

szinek hatasa a lelekre ruha divattrendek3
/ Fotó: Shutterstock

A tavasz egyik trendszíne amellett, hogy előkelőséget sugároz, a kreativitásra is remek hatással van. A legközelebbi megbeszéléseden mindenképp viselj valami lilát, hogy a te fejedből pattanjanak ki a legjobb ötletek!

Az első benyomáshoz legjobb a citromsárga

szinek hatasa a lelekre ruha divattrendek4
/ Fotó: Christian Vierig / Getty Images

Ez a szín köztudottan javít a hangulaton, energikusabbá tesz és fel is vidít. Nem véletlen, hiszen a napra emlékeztet. A halványabb árnyalatoknak nagy hasznát veszed, ha az első találkozásra indulsz a párod szüleivel, mivel így nagy valószínűséggel pozitívabb reakciót váltasz ki belőlük.

Magabiztos fekete

szinek hatasa a lelekre ruha divattrendek5 scaled
/ Fotó: Shutterstock

Szükséged lenne egy nagy adag önbizalomra? Akkor kapd elő a szekrényből a kis fekete ruhádat! A legsötétebb szín hatására ugyanis vonzóbbnak és intelligensebbnek tűnsz, emiatt komolyan is kezel majd a környezeted. Az eredmény: megingathatatlan magabiztosság, mely még a lelki egészségedre is szuper hatással van.

Z mint Zen – és zöld

szinek hatasa a lelekre ruha divattrendek6
/ Fotó: Shutterstock

A természet közelsége bizonyítottan csökkenti a szorongás és depresszió tüneteit – ezt pedig azzal is elérheted, ha a zöld árnyalatai vesznek körül. Ha pihenni szeretnél, vagy egyszerűen kicsit lecsillapítanád a hétköznapok nyüzsgését, akkor mindenképp kapj magadra valami zöldet!

Instant egészség pinkben

szinek hatasa a lelekre ruha divattrendek7
/ Fotó: Shutterstock

Ha randira készülsz, viselj rózsaszín, pink vagy magenta ruhát! Amellett, hogy ezek igazán romantikus árnyalatok, minden bőrszínhez remekül illenek, ráadásul sokkal egészségesebbnek láttatnak. A randin pedig nyugodtan rendelj a ruhádhoz illő italt: egy pohár rozé tökéletes lesz!

Csak nyugi! – Üzend ezt a kék színnel!

szinek hatasa a lelekre ruha divattrendek8
/ Fotó: Shutterstock

A kékes árnyalatok azt az üzenetet küldik a szem receptorainak, hogy ideje megnyugodni – ezért képes a vérnyomás és a pulzus csökkentésére, ha a tengerre vagy az égre nézel. Emellett sokak szerint stabilitást is sugároz, ezért a legjobb, ha ilyen színű pizsamát választasz, hogy pillanatok alatt el tudj aludni.

További divattrendekért látogass el a Design rovatunkba!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból