Színes bőrűek és melegek: 10 srác története, amikkel visszavágnak a sztereotípiáknak

Nemrég debütált az Us című rövidfilm, amelyben 10 színes bőrű brit queer srác meséli el a történetét. Az egyedülálló alkotás célja, hogy leszámoljon az előítéletekkel.

A rendezők, Catarina Almeida és Chanel Baker hirdetés útján találtak rá a szereplőkre. Olyan színes bőrű queer fiúkat kerestek, akik részt akartak venni egy ilyen projectben, és nem féltek beszélni élményeikről.

1254427
Leszámolnak A Sztereotípiákkal / Fotó: Dazeddigital

Az első mondat, amit hallani lehet a filmben:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Melegek vagyunk és színesbőrűek. Kisebbség vagyunk, de hatalmunkban áll megváltoztatni, amit az emberek feltételeznek rólunk a saját jogainkon belül.[/perfectpullquote]

A filmet Londonban, Fulhamben vették fel. Az alkotók olyan helyszínt kerestek AirBnb-n, ami otthonosan mutat, így a szereplők teljesen önmaguk lehettek a vásznon. Úgy viselkedtek, mintha már évek óta barátok lennének.

India legfelsőbb bírósága szerint nem bűncselekmény többé a meleg szex

A csütörtöki verdikt értelmében az azonos neműek között a beleegyezésen alapuló szexuális együttlét többé nem bűncselekmény az ázsiai országban. A szabály, amelyet még a gyarmatosítás idején vezettek be, 146 éven át volt hatályban. Egészen mostanáig a törvény akár 10 év szabadságvesztéssel rendelte büntetni a “homoszexuális szexet”. A gyakorlatban azonban ritkán alkalmazták a börtönbüntetést.

A fiúkat végül mind Instagramon keresztül találták meg. Őszinteségük egyfajta visszavágás a sztereotípiáknak, ami a médiában kialakult a színes bőrű meleg férfiakról.

Nézd meg a rövidfilmet:

Watch this tender film about the realities of being a young black gay man

In Catarina Almeida and Chanel Baker’s beautiful short film, Us, ten British queer boys of colour hang out, laugh, and strike poses for the camera as they discu…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból