Nézem Film Színes bőrűek és melegek: 10 srác története, amikkel visszavágnak...

Színes bőrűek és melegek: 10 srác története, amikkel visszavágnak a sztereotípiáknak

Promóció

Nemrég debütált az Us című rövidfilm, amelyben 10 színes bőrű brit queer srác meséli el a történetét. Az egyedülálló alkotás célja, hogy leszámoljon az előítéletekkel.

Promóció
- Advertisement -

A rendezők, Catarina Almeida és Chanel Baker hirdetés útján találtak rá a szereplőkre. Olyan színes bőrű queer fiúkat kerestek, akik részt akartak venni egy ilyen projectben, és nem féltek beszélni élményeikről.

Leszámolnak a sztereotípiákkal / Fotó: Dazeddigital

Az első mondat, amit hallani lehet a filmben:

Melegek vagyunk és színesbőrűek. Kisebbség vagyunk, de hatalmunkban áll megváltoztatni, amit az emberek feltételeznek rólunk a saját jogainkon belül.

A filmet Londonban, Fulhamben vették fel. Az alkotók olyan helyszínt kerestek AirBnb-n, ami otthonosan mutat, így a szereplők teljesen önmaguk lehettek a vásznon. Úgy viselkedtek, mintha már évek óta barátok lennének.

India legfelsőbb bírósága szerint nem bűncselekmény többé a meleg szex

A csütörtöki verdikt értelmében az azonos neműek között a beleegyezésen alapuló szexuális együttlét többé nem bűncselekmény az ázsiai országban. A szabály, amelyet még a gyarmatosítás idején vezettek be, 146 éven át volt hatályban. Egészen mostanáig a törvény akár 10 év szabadságvesztéssel rendelte büntetni a “homoszexuális szexet”. A gyakorlatban azonban ritkán alkalmazták a börtönbüntetést.

A fiúkat végül mind Instagramon keresztül találták meg. Őszinteségük egyfajta visszavágás a sztereotípiáknak, ami a médiában kialakult a színes bőrű meleg férfiakról.

Nézd meg a rövidfilmet:

Watch this tender film about the realities of being a young black gay man

In Catarina Almeida and Chanel Baker’s beautiful short film, Us, ten British queer boys of colour hang out, laugh, and strike poses for the camera as they discuss their personal experiences, reframing the narratives we usually hear about being young, black, and gay: https://dazd.co/2PJfaLT Credits: Directed by Catarina Almeida & Chanel Baker Edit & Grade by Catarina Almeida Starring: Anairin Kaines Ayo Babatope Ché Barrett-Davis Clinton Baker Dwayne Mitchell Elijah Che Jay Vanity Joseph George Khaleel Johnson Nadir Gonçalves

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3