Követem Élet + Stílus Tanulmány szerint nem baj, ha facebookozol munka közben

Tanulmány szerint nem baj, ha facebookozol munka közben

Promóció

Csak nem mindegy, hogyan. Ugyanis erre is létezik megfelelő módszer, ha nem tudjuk letenni az okostelefonunkat a munkahelyünkön. Ez főleg az Y és a Z generáció számára jó hír.

Promóció
- Advertisement -

A digitális kütyük használata egészen addig nem probléma, amíg nem akadályozza a mindennapi tevékenységet, például a munkát. Az Udemy felmérése azonban azt találta, hogy az Y és a Z generáció tagjainak 36%-a egy nap legalább 2 órát tölt okostelefonja böngészésével, ami nem kapcsolódik a munkához. A figyelemelterelés következtében a dolgozók stresszesek, motiválatlanok és rosszul érzik magukat munkájuk és karrierjük miatt. Ezt az eredményt a Harvard Business Review korábbi kutatása is alátámasztja.

Használhatjuk a mobilt, de nem mindegy, hogyan és mikor / Fotó: Thrive Global

Szerencsére, a Northwestern Egyetem új tanulmánya megállapította, hogy a rövid szociális médiával töltött szünetek jót tesznek a kreativitásnak. Ez abban merül ki, hogy a közösségi média és a videók utáni kíváncsiság fejleszti a produktivitást. A titok, hogy ezeket a szüneteket előre meg kell tervezni. Ezt idegen szóval „productive distraction”-nek, azaz produktív figyelemelterelésnek nevezik. Magába foglalja a meditáció, a fizikai aktivitás és a média használatának időintervallumait.

10 dolog, amit a Z generáció már sosem fog megérteni

Ha tetszik, ha nem, a világunk napról-napra változik. Ez egyben azt is jelenti, hogy azok a dolgok, amiket ma teljesen természetesnek veszünk, egy-két évtizeden belül már csak történelem lesz az akkori fiatalok számára. #1 Soha nem b_zerálták a TV-antennát azért, hogy tisztább legyen az adás Emlékszem, nagyanyámnak fekete-fehér tévéje volt.

Mivel a szünetek előre eltervezettek, a munkára is jobban tudunk fókuszálni, amikor ténylegesen azzal foglalkozunk. Carsten Lund Pedersen, a Koppenhágai Üzleti Főiskola kutatója elmagyarázta, hogy a produktív figyelemelterelés a kíváncsiság és a koncentráció egyensúlyának módja.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3