Az André Aciman Szólíts a neveden című regénye alapján készült, 2017-ben bemutatott filmnek hatalmas sikere volt. De senki nem számított, legfeljebb reménykedett a szívmelengető történet továbbgördítésében. A stáb azonban bejelentette, hogy érkezik a folytatás. 

Megtalállak

André Aciman regénye, a Szólíts a neveden 2007-ben látott napvilágot, amit rengetegen dicsértek, és különösen szívmelengető történetként emlegették. A szerző valóban rendkívüli módon, és az olvasók érzelmeit teljes mértékben felforgatva képes írni a szerelemről és annak minden bonyodalmáról. Mindezt még különlegesebbé teszi, hogy a romantikus történet két főszereplője két férfi, tehát nem egy megszokott kamaszrománcról van szó. 

Szolitsd A Neveden Folytatas Megtalallak Konyv
Szólítsd A Neveden / Fotó: Sony Pictures

A könyvből tíz évvel később aztán film is született, egy Oscar-díjat is nyert. A filmben a kamasz Eliót Timothée Chalamet, kedvesét, Olivert pedig Armie Hammer játszotta. A rajongók nagy lelkesedéssel fogadták a könyv folytatásának hírét is, ami 2019-ben íródott. Ugyan erre korábban aligha számítottak, de Elio és Oliver varázslatos univerzuma nem ér véget a filmvásznon sem: jön a folytatás. André Aciman egyébként a Megtalállak című, új regényét tavaly Magyarországon is bemutatta.

Mindenkit viszontláthatunk

A hírt Luca Guadagnino jelentette be, de hozzátette azt is, hogy a koronavírus miatt a filmről való megbeszélések halasztásra szorultak. Nem tudni, mikor kezdődnek a forgatások, arról pedig főleg nincsen semmi információ, hogy egyáltalán mikor kerül majd bemutatásra, írja az i-D.

Jóval több mint egy háromszoros Oscar-jelölt film: Szólíts a neveden – Kritika

Az André Aciman regénye alapján készült alkotás 1983-ban egy észak-olasz kisvárosban, Cremaban játszódik. A családjával nyaraló Elio (Timothée Chalamet) napjai úszással, olvasással, zeneszerzéssel telnek, és a nyári idillt Oliver (Armie Hammer) érkezése zavarja meg. Az egyetemista fiú hat hétre érkezik a családhoz, hogy Elio művészettörténész apjának (Michael Stuhlbarg) szárnysegédje legyen.

Az viszont biztos, hogy Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg és Esther Garrel is része lesz a készülő folytatásnak.

Érkezik a Szólíts a neveden könyv folytatása, és végre tudjuk a címét is

A 2017-ben megjelent film sikerei óta még több rajongó ábrándozhat arról, mi történhetett Elio-val és Oliverrel. Októberben megtudhatjuk, André Aciman dolgozik a folytatáson! A könyv pár évvel az előző cselekménye után veszi fel a fonalat, és főként Elio apjára, Samuelre fog fókuszálni. Akik látták a filmet, biztosan emlékeznek a híres barackos jelenetre.

Ez azt jelenti, hogy mindenkit viszontláthatunk majd a történetben. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha lesz egy jó forgatókönyvünk, és Timmy és Luca is benne van, és én mégis visszautasítanám a filmben való szereplést, egy igazi s_ggfej lennék [/perfectpullquote]

– nyilatkozta Armie Hammer tavaly márciusban a Vulture-nak.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet