Érkezik a Szólíts a neveden könyv folytatása

André Aciman, a Szólíts a neveden könyv írója hivatalosan bejelentette, 2019 októberében érkezik a nagysikerű regény folytatása, írja a Dazeddigital. Megtudhattuk a mű címét és alaptörténetét egyaránt.

A 2017-ben megjelent film sikerei óta még több rajongó ábrándozhat arról, mi történhetett Elio-val és Oliverrel. Októberben megtudhatjuk, André Aciman dolgozik a folytatáson! A könyv pár évvel az előző cselekménye után veszi fel a fonalat, és főként Elio apjára, Samuelre fog fókuszálni.

A Szólíts a neveden lemezének különkiadása barackszínben- és illatban jelenik meg

Akik látták a filmet, biztosan emlékeznek a híres barackos jelenetre. Elio ( Timothée Chalamet alakításában) magáévá tesz egy barackot, és Oliver (Armie Hammer), amikor erről tudomást szerez, megeszi azt. One of the most memorable and sensual scene from award winning coming of age drama. Taken from: Call Me By Your Name (2017).


A Find me, azaz Találj meg története szerint Samuel már elvált, és úton van Rómába, hogy meglátogassa Elio-t, aki híres zongoristává vált. Egy sorsszerű találkozás a vonaton egy olyan kapcsolathoz vezet, ami örökre megváltoztatja Samuel életét. Ezt követően Elio Párizsba utazik, ahol egy viszonyba kezd. Eközben Oliver – aki ekkor Észak-Anglia professzora két majdnem felnőtt fiúval –, újra Európában találja magát.

Luca Guadagino 2017-ben filmesítette meg Aciman Szólíts a neveden című regényét. Az író az eszméletlenül sikeres film megjelenését követően kezdett el gondolkodni a 2007-es könyv folytatásán.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Szólíts a neveden világa sosem hagyott el. Bár én alkottam meg a karaktereket, és én írtam az életüket, nem számítottam rá, hogy a végén ők fognak tanítani engem az intimitásról és a szerelemről dolgokat, amiket nem tudtam, mielőtt papírra vetettem volna őket. A film hatására jöttem rá, hogy vissza akarok térni hozzájuk[/perfectpullquote]

árulta el a Vulture-nek.

Jóval több mint egy háromszoros Oscar-jelölt film: Szólíts a neveden – Kritika

Az André Aciman regénye alapján készült alkotás 1983-ban egy észak-olasz kisvárosban, Cremaban játszódik. A családjával nyaraló Elio (Timothée Chalamet) napjai úszással, olvasással, zeneszerzéssel telnek, és a nyári idillt Oliver (Armie Hammer) érkezése zavarja meg. Az egyetemista fiú hat hétre érkezik a családhoz, hogy Elio művészettörténész apjának (Michael Stuhlbarg) szárnysegédje legyen.


Bár sokat pletykáltak a filmadaptáció folytatásáról is, az Olivert alakító Armie Hammer azt nyilatkozta, a folytatás valószínűleg csak csalódást okozna, és nem biztos benne, hogy Elio és Oliver története valaha visszatér a mozivászonra.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból