Nézem Fotó Időutazás a fotóművészet segítségével: 86 éve folyik a termelés...

Időutazás a fotóművészet segítségével: 86 éve folyik a termelés egy grúz gyárban

Promóció

Három fiatal fotóművész, Ryan Koopmans, Alice Livijn Wexell és Liza Premiyak képeit nézve mintha időutazáson vennénk részt: egy 86 éve működő grúz gyárban elkapott képeiket mutatta be a Bored Panda.

Promóció
- Advertisement -

Amikor másutt sorra zárják be vagy alakítják lofttá, élelmiszerbolttá a szovjet-korszakban alapított üzemeket, ez a grúz gyár köszöni jól van, és 1933-as alapítása óta folyamatosan termel.

Zestafoni, 86 éve így készül a mangánötvözet Fotó: Ryan Koopmans

A volt Szovjetunióhoz tartozott Grúzia, itt található Zestafoni, a folyóparti kisváros. Üzemében mangánötvözeteket készítenek, amely az acélgyártás egyik fontos alapanyaga.

ZESTAFONI

This is a portrait of a factory in Zestafoni – an industrial town in the former Soviet country of Georgia. The factory produces manganese alloys, which are used to strengthen steel. The final product is shipped off to steel factories in other countries around the world.

A nyers mangánércet vasúton szállítják a gyárba a közeli Chiatura régióból. A kész mangánötvözeteket a világ minden tájára exportálják. Sok munkás már több mint 35 éve a gyárban dolgozik.

“A gyár a mai napig fontos munkaadó maradt Grúziában, és jelentős mennyiségű fémötvözetet állít elő exportra a külföldi acélgyárak számára. Termelése nem elhanyagolható, annak ellenére, hogy a romos, omladozó épület egy rég letűnt kort idéz” – nyilatkozta Ryan Koopmand a helyszín alapos megismerése után.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3