Egy gép, amely fejlett algoritmust használ olyan tényezők vizsgálatára, mint a környezetszennyezés és a születési arány, azt jósolta, hogy a következő évtizedekben „az általunk ismert civilizált élet megszűnik”.

Egy szuper-számítógép azt a félelmetes jóslatot adta, hogy az általunk ismert élet 2050-re véget ér, írja a DailyStar.

Az egyetemi oktatók által 1973-ban készített gép jóslatai közül már több teljesült, beleértve a természeti erőforrások és a létfontosságú ásványi anyagok elérhetőségének csökkenését.

Kifinomult algoritmusa számos tényezőt figyelembe vesz, beleértve a születési arányokat és a szennyezettségi szintet, hogy becsléseket adjon arról, milyen lesz az élet.

A szennyezés olyan súlyossá válik, hogy elkezdi az emberek halálát okozni, ami viszont a népesség számának csökkenéséhez vezet, ami alacsonyabb lesz, mint az 1900-as években

– jósolta a gép arról, hogy mi vár az emberiségre, ha nem tesznek semmit. “Ebben a szakaszban, 2040 és 2050 között, az általunk ismert civilizált élet ezen a bolygón megszűnik létezni.”
A „World One” névre keresztelt gépezet arra figyelmeztetett, hogy a tisztább autók vezetése és a születésszám csökkentése olyan apró változás, hogy szinte lényegtelen a világ túlélés szempontjából.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet