A gyakori stílusváltásai miatt Kaméleonnak becézett egykori szupermodell, Linda Evangelista több mint öt év után elárulta, miért tűnt el egyik napról a másikra a reflektorfényből.

Rosszul sült el a szépészeti zsírleszívó beavatkozás

Linda Evangelista, a ’90-es évek egyik legfoglalkoztatottabb szupermodellje beperli azt a céget, amely egykor karcsúsító beavatkozást végzett rajta, írja a Mirror.

Az 56 éves Evangelista azt állítja, hogy a zsírleszívás éppen az ellenkező hatást váltotta ki nála. Paradox zsír-hiperplázia, az ilyen jellegű kozmetikai műtétek egy ritka mellékhatása alakult ki a szervezetében, amelyről a szépészeti beavatkozás előtt nem világosították fel. A zsírsejtek mérete nemhogy csökkent volna, hanem megnövekedett a kezelést követően, ráadásul tartósan el is torzult a szupermodell alakja. Ezután hiába végzetek rajta két fájdalmas helyreállító műtétet is, azok nem jártak sikerrel.

Linda-Evangelista Zsirleszivas Beavatkozas

Evangelista az Instagramon árulta el követőinek, miért tűnt el hirtelen a rivaldafényből és a nyilvánosság elől, míg kolléganői, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer vagy Christy Turlington karrierje szárnyalt.

„Ma nagy lépést tettem afelé, hogy elégtételt vegyek azért az igazságtalanságért, amely miatt már több mint öt éve szenvedek” – kezdte posztját Evangelista, aki szerint nem túlzás, hogy a média a korábbi énjéhez képest felismerhetetlennek nevezte.

Linda Evangelista újra a nyilvánosság elé lép

„A paradox zsír-hiperplázia nem csak a megélhetésemet lehetetlenítette el. Súlyos depresszióm lett, mélységesen szomorú voltam és gyűlöltem magam. Teljesen elmagányosodtam ezidő alatt. Azzal, hogy beperelem a céget és a nyilvánosság elé állok a történetemmel, túltehetem magam a történteken és megszabadulok a szégyentől” – indokolta közösségi oldalán a döntést. Hozzátette, hogy belefáradt a rejtőzködésbe és emelt fővel szeretne ismét az emberek között járni, annak ellenére, hogy már nem úgy néz ki, mint korábbi önmaga.

1990 októberében, karrierje csúcspontján nagy port kavart Evangelista a Vogue magazinban tett kijelentése, miszerint fel sem kel az ágyból, ha nem keres aznap legalább 10 ezer dollárt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet