Követem Sztárok Doktor Szöszi kontra tanárok: Reese Witherspoont beperelték a csalódott...

Doktor Szöszi kontra tanárok: Reese Witherspoont beperelték a csalódott pedagógusok

Promóció

Igazán érdekes jogi bonyodalomba keveredett a tárgyalóteremben korábban mint Doktor Szöszi felbukkanó Reese Witherspoon. Hamarosan néhány feldühödött tanár ellen kell pereskednie, akik azt állítják, a színésznő megtévesztő nyereményjátékot hirdetett közösségi oldalán.

Amikor az elégtelen szabályok és a vágyvezérelt gondolkodás találkozik

Promóció
- Advertisement -

A Doktor Szöszi harmadik részére készülő Reese Witherspoon hamarabb a tárgyalóteremben találhatja magát, mint ahogy arra számított, ezúttal vádlottként. Pedig ő csak segíteni akart, a jószándék és hála vezérelte. De rosszul sült el a jófejség, a csalódott tanárok pedig most perre viszik az ügyet.

Reese Witherspoon és a “tanárnéni-kollekció”

Múlt pénteken, július 10-én az Oscar-díjas színésznő benyújtotta a bíróságra azokat a dokumentumokat, amelyben megmagyarázza, hogy bizony nem korlátlan mennyiségű ruhát ajánlott fel a tanárok számára az egész országban, hogy kifejezze elismerését feléjük a járvány alatt nyújtott megfeszített munkájukért.

Reese Witherspoon két vígjáték főszereplőjeként tér vissza a Netflixen

Úgy tűnik, Reese Witherspoon a The Morning show sikere után egy pillanatra sem állt meg: új sorozata, a Little Fires Everywhere márciusban indult, az SXSW Filmfesztiválon virtuálisan debütált legújabb filmje, a My Darling… , amelyben Joaquin Phoenix volt a partnere. A karanténban sem pihent, Shine on at Home címmel élő beszélgetős műsort vezetett az Instagramon.

Witherspoon jogi képviselői szerint a színésznő mindössze az esélyt kínálta fel a tanároknak, hogy hozzájussanak ingyen egy ruhához. Az ügyvédek szerint azok, akik most beperelték a színésznőt, nem értették meg az Instagram-bejegyzésben megosztott ajánlat lényegét, írja a The Hollywood Reporter.

A Draper James, a Witherspoon által alapított márka a következő szöveget posztolta a közösségi oldalon április 2-án:

Dear Teachers: We want to say thank you. During quarantine, we see you working harder than ever to educate our children. To show our gratitude, Draper James would like to give teachers a free dress. To apply, complete the form at the link in bio before this Sunday, April 5th, 11:59 PM ET. (Offer valid while supplies last – winners will be notified on Tuesday, April 7th.) ✏️📓👗 x The Draper James Team Know a teacher who deserves a pick-me-up? Forward this post or tag your favorite educator in comments. 🍎 #DJLovesTeachers

No Description

„Kedves Tanárok! Szeretnénk nektek köszönetet mondani. Azt látjuk, hogy a karantén alatt még többet dolgoztok a gyerekeinkért. Hálánk jeléül a Draper James szeretne nektek egy ajándék ruhával kedveskedni. A jelentkezéshez töltsétek ki a bióban található űrlapot április 5-e éjfélig. Az ajánlat a készlet erejéig tart – a szerencsés nyerteseket április 7-én értesítjük” – így hangzott a csábító felhívás.

Az ajándék ruha híre gyorsan elterjedt. Még aznap reggel a vezető amerikai reggeli műsorok is beszámoltak Witherspoon nagylelkű gesztusáról. Olyan hírességekkel említették együtt, akik többmillió dolláros jótékonysági felajánlásokat tettek.

Ám miután csaknem egymillió amerikai tanár jelentkezett az ajándék ruháért, akkor hozták nyilvánosságra, hogy mindössze 250 darabot sorsolnak ki. A csalódott tanárok most azért perelnek, mert Witherspoon és a Draper James szerintük megszegte a kaliforniai fogyasztóvédelmi törvényt, valótlan állítással és elhallgatással félrevezette őket. Továbbá azt is felróják, hogy érzékeny személyes adataikat kellett megadniuk, mint például a tanári munkavállalói kódjuk.

Doktor Szöszi világában is létezik hasonló precedens

Az ehhez hasonló sorsolásos nyereményjátékoktól eltérően, ahol a játékban résztvevőknek tudomásul kell venni a hosszadalmas részvételi feltételeket egy külön honlapon, a védőügyvéd ebben az esetben ezzel nem fog tudni védekezni. Mindössze néhány figyelmeztető kulcsszóba kapaszkodhatna.

Long weekend mode 😎#djxle

No Description

„Egyetlen józanul gondolkodó résztvevő sem osztja a tanárok feltételezését, miszerint egy ruhamárka korlátlan mennyiségű ajándék ruhát oszt szét. A „jelentkezés”, „nyertesek” és „Az ajánlat a készlet erejéig tart” kifejezésekből egyértelműen kitűnik, hogy a résztvevők mindössze esélyt kaptak megnyerni a ruhát” – így érvelnek majd Whiterspoon védői.

Dimitrij Ribolovljev orosz milliárdos perben áll egykori műkereskedőjével

Mostanában, aki élőszereplős tárgyalótermi drámára vágyik, az (plusz Depp legutolsó exfelesége, Amber Heard) csúnya sárdobálását figyelheti. De zajlik még egy hasonlóan érdekes bírósági ügy. Főszereplői nem hollywoodi sztárok, hanem a felső tízezer felfoghatatlanul gazdag üzletemberei. Kedden, július 7-én a monacói bíróság végleg elutasította az Yves Bouvier ellen indított büntetőügyet.

A tanárok viszont másképp gondolják. A keresetükben fenntartják, hogy a bejegyzés szövegében nem jelezték egyértelműen, hogy ez nyereményjáték volt, és hiába írták oda, hogy „Az ajánlat a készlet erejéig tart”, nem határozták meg, konkrétan milyen mennyiségről van szó. Megemlítik, hogy az olyan országos sugárzású műsorok, mint a The Today Show és a Good Morning America sem hozták volna le Witherspoon akcióját, ha tudják, hogy a híres színésznő „alamizsnát ajánlott fel a nemzet oktatóinak”.

My friend @brianbowensmith has been traveling the US in his 1958 Ford f100 taking socially-distanced portraits of different folks during this quarantine. His photographs are moving, thought-provoking, awe-inspiring…. an incredible snapshot of this moment in our history and he is donating all proceeds of this book to @feedingamerica. I’m SO impressed by all the artists out there continuing to create and inspire us all! 💫 Check out his work! #bbsdrivebys #fordf100

No Description

Witherspoonék itt azzal vághatnak vissza, hogy a jog nem kötelez arra, hogy közzé tegyék az általuk felajánlott mennyiséget. A védelem szerint naivitás azt hinni, hogy korlátlan mennyiségű ajándék áll rendelkezésre, valamint hogy elég mindössze egy jelentkezési lapot kitölteni ahhoz, hogy garantáltan meg is kapják az ingyen terméket.

Johnny Depp hírnevének és karrierjének sorsa dől el az elkövetkező hetekben

Johnny Depp és volt felesége, Amber Heard régóta várt összecsapása július 7-én kezdődött egy brit bírósági tárgyalótermében. A rágalmazási per tétje Depp nemzetközi hírneve, írja a The Guardian . Az egykori házaspár magánéletére vonatkozó igencsak zavarbaejtő vádak láttak napvilágot már a pert megelőző meghallgatások során.

Witherspoon ügyvédei egy 1995-ös ügyre, az úgynevezett „Egymillió dolláros álomsorsolásként” emlegetett kampányra is hivatkozhatnak precedensként. Abban egy csalódott férfi perelte be a hirdetőt, miután névre szóló, nagybetűkkel írt értesítést kapott arról, hogy nyert több mint 1,6 millió dollárt, és hamarosan indítják is az utalást. Majd jóval kisebb betűkkel le volt írva, hogy „a nyertesek kiválasztása később történik”.

Balmy summer days call for easy, breezy dressing ☀️

No Description

Ha ez sem győzi meg a bíróságot, még mindig mondhatják azt, hogy a nyereményjáték nem okozott kárt a tanároknak. A tanárok szerint viszont érzékeny adataikat kellett megadni a részvételhez, ám a védők szerint a személyes adat megadása a kaliforniai törvények szerint nem számít anyagi veszteségnek.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3