Mi lehet mesésebb ajándék egy természetfotós életében, mint az, hogy sikerül neki az élővilág rejtelmeit megörökíteni? Állatkölykök, elsőre egész másnak tűnő játékát fotózták le Finnország rengetegében.

Mesél az erdő

Valtteri Mulkahainen szenvedélyesen fotózza a finn vadont. Az ország seregnyi mesés tája közül különösen a  téli Lappföldet tartja lenyűgözőnek. Nem is olyan rég igazán szerethető és mókás közjátékot kapott le Mulkahainen kamerája.

Tancolo Medve 2
Medvebocsok A Finn Erdőben / Fotó: Valtteri Mulkahainen / My Modern Met

Martinselkonen városától nem messze járta az erdőt, amikor nem mindennapi jelenet tárult szemei elé – írja a My Modern Met. Mindezt nem volt rest lencsevégre kapni. Ez utóbbinak mi örülhetünk a leginkább.

A metróban verekedő egerekről készült fotó díjat nyert

Sam Rowley Összezördülés az állomáson című egeres fotója az angol Természettudományi Múzeumot is lenyűgözte. Rowley különleges alkotása, a londoni metróban verekedő egerek fotója kapta a LUMIX közönségdíjat az angol Természettudományi Múzeum pályázatán – írta a . A Station Squabble, azaz Összezördülés az állomáson című képen a rágcsálók olyan pozitúrában láthatók, mintha egyikük fojtogatná a másikat.

A fotós egy medvecsaládba botlott. Az anyjuk valamivel távolabb pihent, míg a három bocs két lábon állva pofozta egymást játékosan. A képeken többször úgy tűnik, mintha a mackók kört alkotva ropnák táncukat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk