Minden várakozást felülmúlt a Queen életéről készült életrajzi dráma: már az első héten 50 millió dolláros bevételt hozott az USA-ban. Pedig Lady Gaga feladta a leckét, hiszen a neve elég nagy biztosíték volt a Csillag születik immár harmadik feldolgozásában.

Rami Malek mint Freddie Mercury / Fotó: Geek tyrant
Hirdetés

Rami Malek, akinek a neve a Mr. Robot című sorozatból lehet ismerős, annyira élethűen alakítja Freddie Mercuryt, hogy a Bohém rapszódiát kikiáltották minden idők második legjobban debütáló zenei filmjének. Ennél már csak a 2015-ben bemutatott Egyenesen Comptonból (Straight Outta Compton) című, szintén életrajzi dráma teljesített jobban, több mint 60 millió dolláros bevétellel.

A Queen a mai napig elég népszerű, de mivel egy 1970-es, 1980-as években aktív zenekarról beszélünk, hatalmas sikernek számít, hogy a filmre nagy részben fiatalok váltottak jegyet. Ez azért érdekes, mert a filmmel párba állított Csillag születik című filmre sokkal többen mentek el az idősebb korosztályból.

Freddie Mercury életre kel a vásznon / Fotó: Yahoo

A szakértők a nézők nemének arányát is nézték az első héten. A Bohém rapszódia nők és férfiak körében szinte ugyanannyira népszerű volt. Ezzel ellentétben, Lady Gaga kétszer annyi nőt vonzott a mozikba, mint férfit. Bár azt hozzá kell tennem: a partnerét Bradley Cooper alakítja.

Bohemian Rhapsody | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Get tickets now: https://www.BohemianRhapsodyTickets.com Bohemian Rhapsody is a foot-stomping celebration of Queen, their music and their extraordinary lead singer Freddie Mercury. Freddie defied stereotypes and shattered convention to become one of the most beloved entertainers on the planet. The film traces the meteoric rise of the band through their iconic songs and revolutionary sound.

“Még a negatív kritika is azt mondta, hogy Rami Malek alakítása elképesztő volt” – Chris Aronson, a Fox alelnöke.

Hirdetés