A TV2 megszólaltatta volna a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik munkatársát a Tényekben, de azt már nem akarták elárulni a nézőknek, hogy a szakértő a jogvédő szervezetnél dolgozik – állítja a TASZ.

Évek óta nem kértek interjút tőlük

„A karanténról kérdezték kollégánkat, de nem akarták feltüntetni a neve mellett, hogy a TASZ jogásza, mert tiltólistán vagyunk a kormánypárti csatornánál” – írja a TASZ.
A jogvédő szervezet beszámolója szerint ugyan a TV2 már évek óta nem kért tőlük interjút, március 13-án mégis megkeresték munkatársukat, Asbóth Mártont, hogy megszólaltassák a kötelező otthoni karanténnal kapcsolatos jogi tudnivalókról.

Tv2 Tenyek Tasz Riport Tiltolista
Gönczi Gábor És Marsi Anikó Műsorvezetk / Fotó: Tv2 Tények

A TASZ beszámolója szerint magánszféraprojektük vezetőjéhez irodájukon keresztül jutott el a megkeresés, Asbóth Márton ezután telefonon vette fel a kapcsolatot a TV2 riporterével.

Állítólag tiltólista van a TV2-nél

A szervezet közleménye azt is írja, hogy a TASZ tiltólistán van a TV2-nél. A szakmában nyílt titokként kezelik, ám gyakorta kikéri magának a kormányhoz közeli média, hogy létezne ilyen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A forgatás lezajlott, a beszélgetés végén munkatársunk jelezte, hogy a nyilatkozatot – csakúgy, mint a témában adott többi nyilatkozatát – a TASZ jogászaként tette, és kérte, hogy ezt a neve mellett tüntessék fel. Ezután a riporter jelezte, hogy erre nem lesz lehetőség, mert a TASZ tiltólistán van a TV2-nél[/perfectpullquote]

– folytatódik a TASZ beszámolója.

Donáth Anna pert nyert az Origo ellen, hazudott a lap a bíróság szerint

Jogerősen is helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla az Origót, mely tavaly augusztus 12-i Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után című cikkében úgy vádolta zaklatással a Momentum politikusát, hogy nem győződött meg a vádak valóságtartamáról. Mint ismert, ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Budapesti II.

A szervezet szerint a nyilatkozatot úgy adták volna le, hogy munkatársuk neve mellett a „betegjogi szakértő” titulus szerepel, ehhez azonban kollégájuk nem járult hozzá.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet