Lelöktek egy hatéves fiút a londoni Tate Modern tizedik emeleti kilátóteraszáról, vasárnap. Emberölés kísérletének gyanúja miatt vettek őrizetbe egy 17 éves kamaszt.

London rendőrsége közölte, hogy lehajítottak egy hatéves gyermeket vasárnap a londoni Tate Modern múzeum teraszáról vasárnap, írja a The Sun.

Tate Modern Baleset
A Tate Modern A Baleset Idején / Fotó: The Sun

Hozzátették, hogy a bűncselekmény elkövetőjét, egy 17 éves kamaszt emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vettek.

Tate Modern Baleset2
A Tate Modern A Baleset Idején / Fotó: The Sun

A hatéves fiú öt emeletet zuhant a London belvárosában lévő múzeum tizedik emeleti kilátóteraszáról. A gyermeket válságos állapotban szállították kórházba.

Maurer Dóra eljutott oda, ahová egy magyar képzőművész sem: önálló kiállítása nyílik a Tate Modernben

A kiállításon a Kossuth-díjas művész, Maurer Dóra hozzávetőleg 35 munkáját mutatják be, köztük grafikai munkákat, fotókat, filmeket és festményeket, amelyek bemutatják pályafutásának sokszínűségét. A tárlat több mint öt évtizedet ölel fel az 1937-es születésű alkotó pályafutásából. A londoni múzeum ajánlója szerint Maurer Dóra központi alakja volt a művészekből, költőkből és zenészekből álló független közösségnek, amely a hivatalos rendszeren kívül működött a szocializmus idején.

A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy az elkövető ismerte áldozatát. A Tate Modern volt 2018-ban az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 5,9 millió vendége volt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet