A londoni Tate Modern kilátójáról dobott le egy tinédzser egy hatéves kisfiút. A skizofrén fiatal az interneten keresett rá arra, hogyan lehet a legkönnyebben embert ölni. 

A hírekbe akart bekerülni

Előkerült egy biztonsági kamera felvétele, amelyen jól látható, ahogy J. Bravery tavaly augusztusban kilöki a londoni Tate Modern kilátójáról a hatéves kisfiút, ahogy az is, hogy a tindézser mosolyogva teszi mindezt – derült ki a legfrissebb bírósági anyagokból a Mirror információi szerint. A skizofréniában szenvedő autista fiatal még decemberben vallotta magát bűnösnek, elmondása szerint azért akart ölni, hogy bekerüljön a hírekbe. A hatéves fiú túlélte, noha válságos volt az állapota.

A 18 éves fiú ügye még folyamatban van, a most nyilvánosságra hozott adatok a bűncselekmény egyre pontosabb részleteit tárják fel. Deanna Heer ügyész elmondta, a felvételen – amit érthető okokból nem hoztak nyilvánosságra – világosan látszik a bűncselekmény, de az is, hogy a fiú a lökés után nevetve vonogatja a vállát, majd mosolyogva emeli kezeit a feje fölé.

Tate Modern Baleset
A Tate Modern A Baleset Idején / Fotó: The Sun

Szintén megörökítette a kamera azt is, ahogy a 6 éves, meg nem nevezett gyermek szülei először jól láthatóan nem hiszik el, mi történt, majd pánikban törnek ki. Az édesanya például ki akart mászni gyereke után a korláton, a helyi személyzet fogta vissza az asszonyt.

Régóta tervezte a gyilkosságot

Bravery nevetett, amikor a bíróságon szembesítették a felvétellel. Elmondta, hogy a gyilkosságot nagyon régóta tervezgette, az volt vele a célja, hogy bizonyítson az “összes idiótának”, aki szerint nincs mentális betegsége. Arra akart tettével rámutatni, hogy valóban segítségre lett volna szüksége, és szüleit hibáztatja azért, amiért nem vitték kórházba vagy bármilyen olyan intézménybe, ahol a tinédzseren segíthettek volna. Ezzel együtt bevallotta azt is, hogy az interneten keresett rá arra, hogyan lehet a legkönnyebben megölni egy embert.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Három lehetőségre szűkítette a kört: megfojtani egy nőt vagy egy gyereket, vízbe fojtani egy gyereket, vagy lelökni valakit egy magas helyről[/perfectpullquote]

– ismertette az ügyész.

Tate Modern Baleset Kisfiu
Brit Helyszínelő Vizsgálja A Tate Modern Kilátóját / Fotó: Pa

A keresési előzményei közt nemcsak a gyilkosság módjára utaló kérdéseket találtak, hanem arra is rákeresett, hogy megúszhatja-e a börtönt, és hogyan kell eltusolni nemi erőszakot. A bíróság kikérte Dr. Joanna Dow törvényszéki pszichiáter véleményét is, aki a Broadmoor kórházban dolgozik – ott, ahol Braveryt jelenleg kezelik. A doktornő diagnózisa szerint a fiú kevert személyiségzavarban szenved, és nem tudja kezelni az érzelmeit.

Azt javasolta, hogy ne küldjék börtönbe, hanem maradjon a kórházban, mivel kezelésre szorul a dühkezelés és a szociális viselkedés terén is.

Megfigyelései szerint ugyanis Bravery-t traumatizálja a túl sok inger, és az ezáltal okozott stresszből egyféleképpen tud menekülni: erőszakkal. Éppen ezért tanácsolja a kórházi közeget, orvosi szakvéleménye szerint ez a közeg járul hozzá a legjobban állapota javulásához.

Az ügyben egyelőre még nincs ítélet, de amennyiben elítélik, 20 év börtönt is kaphat gyilkossági kísérletért.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.