A Tate Enterprises drasztikus elbocsátásokat tervez a koronavírus-járvány okozta válságra hivatkozva.

Mindent megtettek a munkahelyek megtartásáért

A Tate múzeum igazgatója, Maria Balshaw bejelentette, hogy a koronavírus-járvány okozta válság miatt kénytelen elbocsátásokhoz folyamodni. Ahogy korábban megírtuk, előzetesen 600 dolgozó állása volt veszélyben brit sajtóinformációk szerint, amely tüntetések követtek. Balshaw elárulta, hogy a Tate Enterprises dolgozói közül küldenek el több mint 300 embert, írja a The Art Newspaper.

Tate Enterprises Elbocsatasok
/ Fotó: David Owens

Mindent elkövettek, hogy megtartsák a munkahelyeket, de a bevételkiesések miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy annyi kollégát foglalkoztassanak, mint korábban.

Így szeptemberig a Tate kereskedelmi részlegén 313 ember munkaviszonya fog megszűnni.

Egy korábbi interjúban Balshaw kifejtette, hogy a pandémia miatt 50%-kal csökkent a látogatottságuk, és úgy tűnik, ez hosszú távon így is marad.

A brit kormány próbál segíteni

A Tate Enterprises munkavállalói aggodalmukat fejezték ki, hogy az elbocsátások hátrányosan érintik majd a saját pénznemet is követelő feketéket és az etnikai kisebbségeket. Balshaw viszont mindenkit megnyugtatott, hogy a kisebbségek aránya az elbocsátások után is ugyanannyi marad a Tate-nél, mint korábban.

Még válságos az állapota, de túl van az életveszélyen a Tate Modernből kilökött kisfiú

A hatéves gyereket vasárnap délután dobta le a 10 emelet magasból egy 17 éves tinédzser, akit emberölés kísérlete miatt a Tate Modern helyszínén őrizetbe vettek. Indítéka egyelőre ismeretlen. A kisfiú öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyikbe. Azt viszont közölték, hogy a fiú francia, és a szüleivel volt a múzeumban.

A brit kormány 1,5 milliárd fontos mentőcsomagot készített elő a szektor megmentésére, amelynek a körülbelül 10%-át kellene a Tate Enterprises-ba fektetni, hogy megmentsék a munkahelyeket. Augusztus 18-án újra demonstrálni fognak a dolgozók a tervezett elbocsátások ellen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.