Háromszáz dolgozójától válik meg a Tate a koronavírus miatt

A Tate Enterprises drasztikus elbocsátásokat tervez a koronavírus-járvány okozta válságra hivatkozva.

Mindent megtettek a munkahelyek megtartásáért

A Tate múzeum igazgatója, Maria Balshaw bejelentette, hogy a koronavírus-járvány okozta válság miatt kénytelen elbocsátásokhoz folyamodni. Ahogy korábban megírtuk, előzetesen 600 dolgozó állása volt veszélyben brit sajtóinformációk szerint, amely tüntetések követtek. Balshaw elárulta, hogy a Tate Enterprises dolgozói közül küldenek el több mint 300 embert, írja a The Art Newspaper.

tate enterprises elbocsatasok
/ Fotó: David Owens

Mindent elkövettek, hogy megtartsák a munkahelyeket, de a bevételkiesések miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy annyi kollégát foglalkoztassanak, mint korábban.

Így szeptemberig a Tate kereskedelmi részlegén 313 ember munkaviszonya fog megszűnni.

Egy korábbi interjúban Balshaw kifejtette, hogy a pandémia miatt 50%-kal csökkent a látogatottságuk, és úgy tűnik, ez hosszú távon így is marad.

A brit kormány próbál segíteni

A Tate Enterprises munkavállalói aggodalmukat fejezték ki, hogy az elbocsátások hátrányosan érintik majd a saját pénznemet is követelő feketéket és az etnikai kisebbségeket. Balshaw viszont mindenkit megnyugtatott, hogy a kisebbségek aránya az elbocsátások után is ugyanannyi marad a Tate-nél, mint korábban.

Még válságos az állapota, de túl van az életveszélyen a Tate Modernből kilökött kisfiú

A hatéves gyereket vasárnap délután dobta le a 10 emelet magasból egy 17 éves tinédzser, akit emberölés kísérlete miatt a Tate Modern helyszínén őrizetbe vettek. Indítéka egyelőre ismeretlen. A kisfiú öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyikbe. Azt viszont közölték, hogy a fiú francia, és a szüleivel volt a múzeumban.

A brit kormány 1,5 milliárd fontos mentőcsomagot készített elő a szektor megmentésére, amelynek a körülbelül 10%-át kellene a Tate Enterprises-ba fektetni, hogy megmentsék a munkahelyeket. Augusztus 18-án újra demonstrálni fognak a dolgozók a tervezett elbocsátások ellen.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból