Elliott Ainley-től és vakvezető kutyájától megtagadták a fuvart, miután Hackney Carriage taxisofőr azt állította, hogy nem tudja elvinni őket, mert allergiás.

Elliott Ainley és vakvezető kutyája, Legend csak haza akartak jutni, de a vak férfinek meglepő élményben volt része, mivel a taxis nem volt hajlandó elvinni őket, írja a DailyStar.

A taxisofőr arra hivatkozott, hogy allergiás a kutyákra, de nem rendelkezett semmilyen mentesítési dokumentummal, amely kötelező lenne ahhoz, hogy kitilthassa a segítő kutyákat. Ilyen orvosi igazolást csak az kaphat, aki allergiás a kutyákra, és ezt az ablakba kell helyezni. Ha ez hiányzik, akkor valószínűsíthető, hogy a sofőr egyszerűen nem akar állatot szállítani.

Miután elmondtam a sofőrnek, hogy törvényt sért azzal, hogy nem hajlandó elvinni minket, kissé megváltoztatta az álláspontját. A vakvezető kutyámat azonban lehajtott hátsó üléssel a csomagtartóba akarta behelyezni

– mesélte Ainley, emlékeztetve arra, hogy a törvény szerint tilos a segítő kutyát és gazdáját elválasztani egymástól, illetve megtagadni számukra a belépést bármilyen helyszínre vagy járműre.

A brit férfi feljelentést tett annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson többet elő, és azért osztotta meg a nyilvánosság előtt is az őt ért kellemetlenséget, hogy segítse a fogyatékkal élők jogairól szóló edukációt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet