A New York-i Egyetem Clive Davis Intézete bemutatta első Taylor Swift-kurzusát, amely január 26-án indult és március 9-ig tart.

A Rolling Stone újságírója indítja a kurzust

A Variety cikke szerint a Brittany Spanos által tanított kurzus bemutatja Taylor Swift kreatív zenei vállalkozóként való fejlődését, a pop- és country dalszerzők örökségét, az ifjúsági és lánykori diskurzusokat, valamint a faji politikát a kortárs populáris zenében. A tanfolyamon hosszú várólista van. Swift meghívást kapott, hogy beszéljen az osztályban, bár a kérés állapota még függőben van.

A kurzus leírása részben így hangzik: „Ez a kurzus azt javasolja, hogy mind a Taylor Swift iránti vonzerőt, mind pedig az ellenszenveket lebontsa zenéjének és nyilvános diskurzusának alapos vizsgálata révén, mivel az a saját művészként és hírességként való fejlődésével kapcsolatos. Olvasmányokon, előadásokon és egyebeken keresztül az osztály elemzi a tinédzserkor kultúráját és politikáját a popzenében, a rajongásban, a médiatudományban, a fehérségben és a hatalomban, ahogyan ez kapcsolódik az ő imázsához, valamint az őt megelőzők és követők képéhez. Olyan témákat is megvizsgálunk, mint a szerzői jog és tulajdonjog, az amerikai nacionalizmus és a közösségi média folyamatos hatása a popzenei iparra.”

A kurzus segít megérteni és értékelni Taylor Swiftet

A tanfolyam céljai közé tartozik, hogy a hallgatók megértsék és értékeljék Taylor Swiftet, mint kreatív zenei vállalkozót, és megtanulják lebontani, hogyan vált tartós jelenséggé a gyorsan fejlődő zeneiparban kreativitása és dalszerzése útján.

A hallgatók megismerhetik a Swiftet befolyásoló pop- és country dalszerzők örökségét, valamint a popzene történetében a „csodagyerekek” körüli diskurzusokat. A tanulók megértik, hogyan használják ki gyakran a fiatalokról és a lánykorról szóló diskurzusokat a média és a zeneipar. A hallgatók megismerkednek a kortárs populáris zene faji politikájával, és megvizsgálják a fehérséget Swift politikájával, dalszövegírásával, világnézetével és az őt körülvevő tágabb kulturális világgal való interakciókkal kapcsolatban.

Brittany Spanos egy évtizede foglalkozik Taylor Swifttel a Rolling Stone újságírójaként, és még régebb óta rajong érte. Nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy megoszthatja Swiftie-szakértelmét a hallgatók csoportjával.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet