Christine and the Queens nekiesett Taylor Swiftnek a legújabb videóklipje miatt

Christine and the Queens, azaz Heloise Letissier Taylor Swift You Need To Calm Down című videóklipje kapcsán kifejtette, hogy a queerséget nem kellene kiárusítani, írja a Dazed.

Christine and the Queens kritizálta, hogy a meleg témát marketing célokra használják fel. Az énekesnő, Heloise Letissier megszólalt Taylor Swift LMBTQ-himnuszával, a You Need To Calm Down című szám videoklipjével kapcsolatban.

taylor swift You Need To Calm Down
Taylor Swift a You Need To Calm Down klipben / Fotó: Study Breaks Magazine

A Cosmopolitan számára adott interjúban a francia énekesnő ellentmondásosnak titulálta Swift videoklipjét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Valahol azt gondolom, hogy a fiatal melegeket elégedettség érzés tölti el a Taylor Swift-video megnézésekor[/perfectpullquote]

– vélekedik az énekesnő. Emellett mégis kritizálta azt, hogy egyes művészek kihasználják az LMBTQ-közösséget, felhasználva annak esztétikai elemeit, hogy eladjanak dolgokat, pedig a queer-esztétika lényege nem kiárusítható.

Taylor Swift – You Need To Calm Down

Music video by Taylor Swift performing “You Need To Calm Down” – off her upcoming new album ‘Lover’ (out August 23). Support the Equality Act: https://taylor…

Swift kislemeze az idei Pride-hónaphoz igazítva jelent meg. A You Need To Calm Down-videóklipben számos meleg híresség is feltűnt, köztük a Netflix Queer Eye című sorozatának sztárjai.

Taylor Swift okkal áll ki a LMBTQ-emberekért, pedig nemrég még mélyen hallgatott

Taylor Swift nemrégiben megjelent számában, a You Need to Calm Down című dalban a queer-közösség nagyjai jelennek meg. A videóklipben egy konkrét kérés is megjelenik, amiben Swift arra kéri a rajongókat, hogy írják alá a petíciót az esélyegyenlőségi-törvény elfogadásáért. Swift szerint ugyanis mindenki diszkriminációban részesül, aki nem fehér bőrű heteroszexuális férfi.

A zenei videó arra bátorítja a rajongókat, hogy írják alá az esélyegyenlőségi törvényről szóló petíciót.

christine and the qeens
A francia énekesnő Héloïse Letissier, azaz Christine and The Queens / Fotó: GPB

Korábban Christine and the Queens-t is megvádolták azzal a rajongói, hogy az eladások növelése érdekében változtatta meg nevét Chris-re a második albumán. Az énekesnő szerint ezt egyáltalán nem marketing céllal tette. Christine and the Queens jelenleg közösen dolgozik a Charli XCX brit énekesnővel a Gone című közös felvételükön.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból