Taylor Swift közösségi média oldalán osztotta meg a fotót a levélről, amelyet a Republikánus párt szenátusának írt. A kérdés már csak az, vajon lesz-e eredménye az énekesnő erőfeszítésének.

Taylor Swift jelenleg Tennessee államban él, és mivel szívén viseli az LMBTQ-közösség ügyeit, egy nyílt levelet írt a republikánus szenátornak, Lamar Alexandernek. A levélben arra kéri a politikust, hogy védje meg az LMBTQ emberek jogait és támogassa az esélyegyenlőség törvényét. Swift elmondása szerint Amerika nem védi meg a saját embereit, és azoknak, akik az LMBTQ-közösségbe tartoznak, félelemben kell élniük.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A tény, hogy törvényesen, néhány ember teljesen kiszolgáltatott mások gyűlöletének vagy fanatizmusának, az gusztustalan és elfogadhatatlan. Mutassuk meg, hogy a mi pride-unk, törvényeink, nemzeti szinten minden polgárunkat egyformán kezelik[/perfectpullquote]

– mondja Swift.

Taylor1
Küzd Az Esélyegyenlőségért / Fotó: Culto

Az esélyegyenlőségről szóló törvény védelme kiterjedne a foglalkoztatásra, a lakhatásra, a hitelkérelemre, az oktatásra, valamint a szálláshelyekre.

A Demokratikus Ház május közepén fogadta el a jogszabályt, minden demokrata szavazott, és mind a nyolc republikánus is. Azonban a republikánusok által vezetett szenátusnál nem ment át a jogszabály.

Tennesseeben a republikánus jogalkotók hat anti-LMBTQ törvényjavaslatot vezettek be. Swift a levelében azt is kijelenti, hogy ezekkel a javaslatokkal megakadályozzák, hogy új munkahelyeket hozzanak létre az államban.

Donald Trump meleg közösséget támogató pólót mutatott be

Az új póló 30 dollárért vált elérhetővé az amerikai elnök hivatalos webshopján. Egy szivárványos zászlót ábrázol az „LMBTQ Trumpért” felirattal. A hátoldalon pedig a Trump-Pence logó és a „Make America Great Again” szlogen látható. A műsorvezető, Stephen Colbert arról kérdezte a színésznőt, jobbnak látja-e Hollywood hozzáállását az LMBTQ-közösség felé.

Az énekesnő Donald Trump egyenlő bánásmódját is elutasítja, aki pénteken arra kérte Amerikát, hogy ünnepeljék vele a pride hónapját. Ez ellentmond annak a ténynek, hogy Mike Pence alelnök kitiltotta a transznemű embereket az amerikai seregből.

Sőt, nemrégiben bevezették az úgynevezett lelkiismereti-törvényt („conscience rule”).

Ez lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatóknak, hogy vallási okokból elforduljanak az LMBTQ emberektől, valamint a transzneműek számára biztosított hajléktalan menedékhelyek megszüntetését.

Íme, Taylor Swift levele a szenátusnak:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?HAPPY PRIDE MONTH!!!? While we have so much to celebrate, we also have a great distance to go before everyone in this country is truly treated equally. In excellent recent news, the House has passed the Equality Act, which would protect LGBTQ people from discrimination in their places of work, homes, schools, and other public accommodations. The next step is that the bill will go before the Senate. I’ve decided to kick off Pride Month by writing a letter to one of my senators to explain how strongly I feel that the Equality Act should be passed. I urge you to write to your senators too. I’ll be looking for your letters by searching the hashtag #lettertomysenator. While there’s no information yet as to when the Equality Act will go before the Senate for a vote, we do know this: Politicians need votes to stay in office. Votes come from the people. Pressure from massive amounts of people is a major way to push politicians towards positive change. That’s why I’ve created a petition at change.org to urge the Senate to support the Equality Act. Our country’s lack of protection for its own citizens ensures that LGBTQ people must live in fear that their lives could be turned upside down by an employer or landlord who is homophobic or transphobic. The fact that, legally, some people are completely at the mercy of the hatred and bigotry of others is disgusting and unacceptable. Let’s show our pride by demanding that, on a national level, our laws truly treat all of our citizens equally. ????????????? Click the link in my bio to sign the petition for Senate support of the Equality Act.

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés,

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet