Taylor Swift azon sztárok egyike, akinek fontos, hogy a kisebbség tagjai is ugyanolyan jogokban részesüljenek, mint bárki más. Azonban volt olyan időszak, amikor mélyen hallgatott, de egy beszélgetés barátjával, Todrick Hall-lal, ráébresztette, sokkal nyitottabban kellett volna kezelnie ezt a kérdést. Swift így is tett, aminek köszönhetően kérése egész magas körökbe is eljutott.

Taylor Swift nemrégiben megjelent számában, a You Need to Calm Down című dalban a queer-közösség nagyjai jelennek meg. A videóklipben egy konkrét kérés is megjelenik, amiben Swift arra kéri a rajongókat, hogy írják alá a petíciót az esélyegyenlőségi-törvény elfogadásáért.

Swift szerint ugyanis mindenki diszkriminációban részesül, aki nem fehér bőrű heteroszexuális férfi. Ez egyértelműen felháborította az énekesnőt, aki szintén megvetésben részesült, miután a 2016-os választások során nem állt ki a politikai problémák mellett.

Taylor Swift
Taylor Swift / Fotó: Glamour

Swift egy szintén énekes barátjával, Todrick Hall-lal beszélgetett éppen, amikor a férfi feltette neki a kérdést: mit tenne, ha kiderülne, a fia meleg? Az énekesnő akkor jött rá, előtte nem állt ki elég hangosan az LMBTQ-problémák mellett. Swift a Vogue magazinnak mesélt az esetről, egyben a Kim Kardashian-nal való összeütközéséről is beszélt. Ugyanis a szintén 2016-ban történt eset után Swiftnek kizárólag a zene segített egészségesnek maradnia.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem hiszem, hogy annyira sokan tudnák, milyen is az, amikor emberek milliói nyíltan utálnak[/perfectpullquote]

– emlékezett vissza Swift.

Taylor Swift levélben kéri Tennessee állam szenátorát az LMBTQ-jogok visszaállítására

Taylor Swift jelenleg Tennessee államban él, és mivel szívén viseli az LMBTQ-közösség ügyeit, egy nyílt levelet írt a republikánus szenátornak, Lamar Alexandernek. A levélben arra kéri a politikust, hogy védje meg az LMBTQ emberek jogait és támogassa az esélyegyenlőség törvényét. Swift elmondása szerint Amerika nem védi meg a saját embereit, és azoknak, akik az LMBTQ-közösségbe tartoznak, félelemben kell élniük.

Az énekesnőt rengetegen törölték akkoriban követési listájukból, nem beszélve a gyűlölködő üzenetekről. Ez senkinek nem könnyű, Swiftnek ezért különösen fontos volt, hogy megőrizze mentális egészségét. Ebben segített neki a zene, amely terápiás módon tartotta a lelket az énekesnőben. Legújabb albuma, a Lover, augusztus 23-án jelenik meg. Az egyik szám, amely a The Man címet kapta, arról szól, milyen lenne Swift élete férfiként.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet