Hallgatom Taylor Swift okkal áll ki a LMBTQ-emberekért, pedig nemrég...

Taylor Swift okkal áll ki a LMBTQ-emberekért, pedig nemrég még mélyen hallgatott

Promóció

Taylor Swift azon sztárok egyike, akinek fontos, hogy a kisebbség tagjai is ugyanolyan jogokban részesüljenek, mint bárki más. Azonban volt olyan időszak, amikor mélyen hallgatott, de egy beszélgetés barátjával, Todrick Hall-lal, ráébresztette, sokkal nyitottabban kellett volna kezelnie ezt a kérdést. Swift így is tett, aminek köszönhetően kérése egész magas körökbe is eljutott.

Promóció
- Advertisement -

Taylor Swift nemrégiben megjelent számában, a You Need to Calm Down című dalban a queer-közösség nagyjai jelennek meg. A videóklipben egy konkrét kérés is megjelenik, amiben Swift arra kéri a rajongókat, hogy írják alá a petíciót az esélyegyenlőségi-törvény elfogadásáért.

Swift szerint ugyanis mindenki diszkriminációban részesül, aki nem fehér bőrű heteroszexuális férfi. Ez egyértelműen felháborította az énekesnőt, aki szintén megvetésben részesült, miután a 2016-os választások során nem állt ki a politikai problémák mellett.

Taylor Swift / Fotó: Glamour

Swift egy szintén énekes barátjával, Todrick Hall-lal beszélgetett éppen, amikor a férfi feltette neki a kérdést: mit tenne, ha kiderülne, a fia meleg? Az énekesnő akkor jött rá, előtte nem állt ki elég hangosan az LMBTQ-problémák mellett. Swift a Vogue magazinnak mesélt az esetről, egyben a Kim Kardashian-nal való összeütközéséről is beszélt. Ugyanis a szintén 2016-ban történt eset után Swiftnek kizárólag a zene segített egészségesnek maradnia.

Nem hiszem, hogy annyira sokan tudnák, milyen is az, amikor emberek milliói nyíltan utálnak

– emlékezett vissza Swift.

Taylor Swift levélben kéri Tennessee állam szenátorát az LMBTQ-jogok visszaállítására

Taylor Swift jelenleg Tennessee államban él, és mivel szívén viseli az LMBTQ-közösség ügyeit, egy nyílt levelet írt a republikánus szenátornak, Lamar Alexandernek. A levélben arra kéri a politikust, hogy védje meg az LMBTQ emberek jogait és támogassa az esélyegyenlőség törvényét. Swift elmondása szerint Amerika nem védi meg a saját embereit, és azoknak, akik az LMBTQ-közösségbe tartoznak, félelemben kell élniük.

Az énekesnőt rengetegen törölték akkoriban követési listájukból, nem beszélve a gyűlölködő üzenetekről. Ez senkinek nem könnyű, Swiftnek ezért különösen fontos volt, hogy megőrizze mentális egészségét. Ebben segített neki a zene, amely terápiás módon tartotta a lelket az énekesnőben. Legújabb albuma, a Lover, augusztus 23-án jelenik meg. Az egyik szám, amely a The Man címet kapta, arról szól, milyen lenne Swift élete férfiként.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3