Taylor Swift az évtized korszakos zsenijévé vált, megkapta az AMA díját

Taylor Swift akkora világhírnek örvend, hogy ha a Google-ön a legfelkapottabb keresések akarjuk megtekinteni, az ő nevét adják meg példának. Ám ezentúl elmondhatja magáról, hogy az évtized előadója.

Taylor Swift countryénekesből avanzsált popénekessé. Még 2006-ban tűnt fel a zeneiparban a nevével azonos anyagával. Ezt követően nem túlzás azt mondani, hogy szédületesen szárnyalt a karrierje.

taylor swift díj taylor swift lover taylor swift wiki taylor swift instagram taylor swift me
Taylor Swift az idei, 2019-es MTV Video díjátadón, New Jersey-ben / Fotó: Christopher Polk / Variety / Shutterstock

Olyan mérföldköveket tudhat magáénak, mint

  • Hat No. 1 album a Billboard 200-as lemezlistáján.
  • Öt No. 1 kislemez a Billboard Hot 100 slágerlistán (Shake It Off, Blank Space, Bad Blood, We Are Never Ever Getting Back Together és Look What You Made Me Do).
  • 24 díjával holtversenyben ő kapta a legtöbb AMA-díjat annak 46 éves történetében. Michael Jacksonnak is 24 van, Swift november 24-én, a gála napján egyeduralkodó lesz.
  • Négy alkalommal volt az év előadója.

És most az American Music Awards (AMA) szervezői bejelentették, Swift kapja a november 24-ei gálán az évtized előadója díjat.

Ezt korábban csak annak a Garth Brooks nevű countryzenésznek adtak oda 2000-ben, aki hazánkban alig töltene meg egy kis klubot, emlékezetett az Index.

Swift idén öt kategóriában kapott nevezést (az év előadója, legjobb pop/rock előadó, legjobb videó, legjobb pop/rock album, legjobb felnőtt előadó). Ha még egyet kap, Michael Jackson helyére ülhet az AMA trónján.

Taylor Swift áll az élen a legtöbbet kereső hírességek listáján

A Forbes a 29 éves popénekes adózás előtti bevételét a 2018. június 1. és 2019. június 1. közötti egy évben 185 millió dollárra (53 milliárd forintra) becsülte. Taylor Swift legutóbb 2016-ban vezette a legjobban kereső hírességek listáját, akkor az adózás előtti éves bevétele 170 millió dollárra (49 milliárd forintra) rúgott.

Nemrégiben interjút adott az Independentnek, amelyet mi is szemléztünk. Mint mondta, a Me című, új videóklipjével új irányt vett a munkássága. És ezt nem csak a zeneiparra érthetjük, hiszen míg korábban ellenezte a közéleti szerepvállalást, addig egészen mélyre ásta magát. Még a nyáron nyílt levelet írt Tennessee állam kormányzójának, hogy állítsa vissza az LMBTQ-jogokat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból