Taylor Swift figyelmét rajongói hívták fel közelgő albummegjelenésére. A Big Machine lemezkiadó, akikkel az énekesnő korábban szerződésben állt, egy 2008-ban készült rádióadásból felvett anyagot jelentetett meg, Taylor engedélye nélkül.

A szégyentelen kapzsiság újabb megnyilvánulása

A kiszivárogtatott felvétel valójában egy közel 12 éves rádióadásból származik, amikor a tízszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő, dalszerző mindössze 18 éves volt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Srácok, tudjátok, hogy mindig őszinte vagyok veletek ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, tehát mindenképpen tisztázni szeretném, hogy ezt a megjelenést sosem hagytam jóvá.[/perfectpullquote]

– posztolta Instagram-oldalán Taylor Swift, aki a koronavírus-helyzet legújabb szégyentelen és kapzsi megnyilvánulsának nevezte a kiadó akcióját.

Scooter Braun és a Soros család Taylor Swift feketelistáján

Az előadóművész  hosszú posztban taglalta, mit is gondol valójában a kamu albummegjelenésről.

Scooterbrauntaylorswift
Scooter Braun És Taylor Swift / Fotó: Getty Images

Taylor szerint Scooter Braun, aki többek közt Ariana Grande és Demi Lovato karrierjét is egyengeti, illetve pénzügyi tanácsadói, azaz Alex Soros és a Soros család többi tagja ránéztek az éves mérlegre, és úgy látták, 330 millió dollárt fizetni a zenéjéért nem volt túl bölcs döntés.

Taylorswiftpost
/ Fotó: Taylor Swift Hivatalos Instagram-Oldala

Valószínűleg arra gondoltak, akad még itt learatandó babér, és most még több pénzt akarnak csinálni belőle.

2019 nyarán Braun felvásárolta az énekesnő első hét albumát is piacra dobó Big Machine lemezkiadót, megszerezve ezzel az albumokhoz tartozó jogokat is.

Taylor állítja, esélye sem volt beszállni az adásvételi procedúrába, és ezzel Scooter Braunék gyakorlatilag ellopták tőle egész addigi pályafutása alatt létrehozott életművét.

Nem a pénzről szól

A Big Machine közleményét ízléstelennek és átlátszónak nevező Taylor Swift felháborodása egyértelműen nem a pénzről szól, hiszen tavaly nyáron még Michael Jackson rekordját is megdöntötte az elnyert díjak tekintetében, és dobogós helyen áll a legtöbbet kereső hírességek listáján is.

Taylor Swift minden bajba jutott rajongójának egyenként több mint 1 milliót küld

Bár Taylor Swiftet nem nagyon láttuk még titokban indie lemezboltokban böngészgetni, mint például a köztudottan „lemezboltkóros” Elton Johnt, ez nem jelenti azt, hogy nem érdekli ezen üzletek fennmaradása és prosperálása. A Grimey’s, Swift szülővárosának, Nashville-nek legendás lemezboltja pár napja erősítette meg a hírt, hogy a sztár jelentősebb összeget adományozott az alkalmazottai részére a koronavírus-járvány miatti bezárás okán.

Hogy visszaszerezze korábbi dalai fölötti jogait, azt tervezi, újra stúdióba vonulna és felvenné a számokat, ezúttal saját menedzsmentje égisze alatt. Egyelőre azonban már ott akadályokba ütközik, ha élőben kívánná előadni saját korábbi szerzeményeit.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet