Taylor Swift Folklore albuma egy nap alatt több mint 1 millió példányban kelt el

Taylor Swift a napokban jelentette be meglepetésalbumának, a Folklore-nak a megjelenését, amely alig 24 óra alatt több mint 1,3 millió példányban kelt el világszerte.

Rekordot döntött az énekesnő

Taylor Swift nemrég jelentette be, hogy új albumot jelentet meg Folklore címmel, amely a megjelenése után máris hatalmas siker lett. A lemez globális szinten is számos rekordot döntött: 35 milliós letöltéssel a legtöbbet streamelt popalbum lett az Apple Music-on 24 óra leforgása alatt. A Spotify-on pedig az első napon több mint 80 milliós letöltéssel büszkélkedhet a női előadók között. A Folklore Amerikaszerte és világszinten is hatalmas streaming rekordokat ért el az Amazon Music platformon, alternatív és független kategóriában, írja a Variety.

Taylor Swift uj albuma Folklore
Taylor Swift / Fotó: Republic

A végleges eladási adatok még nem állnak ugyan rendelkezésre, de máris leszögezhető, hogy Taylor Swift albumának megjelenése a 2020-as év egyik legnagyobb durranása, olyan albumokkal együtt, mint The Weeknd After Hours lemeze vagy a múlt héten Juice WRLD Legends Never Die címmel megjelent posztumusz albuma.

Nem gondolkodott sokáig a megjelenésen

A Michael Jackson rekordját is megdöntő Taylor Swift közösségi oldalain jelentette be az új lemezének megjelenését.

Taylor Swift – exile (feat. Bon Iver) (Official Lyric Video)

Official lyric video by Taylor Swift feat. Bon Iver performing “exile” – off her album ‘folklore.’ Album available here: https://store.taylorswift.com ►Subsc…

„Ez egy teljesen új album olyan dalokkal, amelyekre büszke vagyok, amelyekben a hóbortjaim, az álmaim, félelmeim és elmélkedéseim is belekerültek… Tavaly valószínűleg sokat gondolkodtam volna, mikor a legalkalmasabb megjelentetni ezt a zenét, de azok az idők, amelyekben most élünk figyelmeztetnek arra, hogy semmire sincs garancia. Úgy éreztem, ha valamit szeretnék megtenni, akkor azt szabadjára kell engednem a világban. Ez az egyetlen dolog, amit a bizonytalanság ellen tenni tudok” – nyilatkozta az énekesnő.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból