Taylor Swift beállította Whitney Houston rekordját a Folklore albumával

A tízszeres Grammy-díjas country-popénekesnő, Taylor Swift beállította Whitney Houston csúcsát, miután már 46 héten vezette valamelyik lemeze a Billboard 200 listáját.

Játszi könnyedséggel döntöget rekordokat

Taylor Swift idén kiadott, Folklore című albuma hatodik hete áll a Billboard-lista első helyén. Korábbi lemezei közül a 2008-as Fearless és a 2014-es 1989 volt a legsikeresebb tizenegy-tizenegy listavezető héttel. De több hetet töltött a csúcson a 2010-es Speak Now, a 2012-es Red, a 2017-es Reputation és a 2019-es Lover is. A Loverrel egyébként Michael Jackson rekordját múlt felül az AMerikai Zenei Díjak (AMA) 2019-es gálaestjén, hiszen bezsebelte Swift a 25. trófeáját is akkor.

Taylor Swift Folklore Album Rekord
Taylow Swift Tízszeres Grammy-Díjas Country-Popénekesnő / Fotó: Justin Lane / Mti / Epa

A Folklore sikere négy éve nem látott sorozat a Billboard 200 történetében, hiszen legutóbb 2016-ban fordult elő, hogy egy előadó legalább hat hétig vezette volna a listát – akkor Drake Views című albuma tizenhárom héten át volt a topon. Arról nem beszélve, hogy egy nap alatt egymillió példányban kelt el. Mindezt úgy, hogy egyébként nem is tervezett kiadni új lemezt most, de a koronavírus-járvány okozta karantén kreativitást szült.

A pop műfaj egyeduralkodója

A Billboard 200 abszolút rekordját a Beatles tartja, amely 132 héten át volt listavezető valamelyik albumával. Swift most már bizonyos szempontból a Beatlesszel is versenyre kel, hiszen más előadó nem mondhatja el magáról a pop történetében, hogy legalább hat héten át listavezető volt a lemezével.

Taylor Swift az évtized korszakos zsenijévé vált, megkapta az AMA díját

Taylor Swift akkora világhírnek örvend, hogy ha a Google-ön a legfelkapottabb keresések akarjuk megtekinteni, az ő nevét adják meg példának. Ám ezentúl elmondhatja magáról, hogy az évtized előadója. taylor swift lover, taylor swift wiki, taylor swift instagram, taylor swift shake it off, taylor swift me

Swift és a Folklore mögött a friss Billboard 200 albumlistán az idén januárban meggyilkolt 20 éves Pop Smoke Shoot című lemeze a második, a tavaly decemberben kodeintúladagolásban elhunyt 21 éves Juice WRLD Legends Never Die-ja pedig a harmadik helyen áll. Negyedikként debütál a Metallica új anyagával, a szimfonikus zenekarral rögzített S&M2-vel, az ötödik helyen pedig Katy Perry Smile című albuma áll.

Swift egyébként egyre többet vállal társadalmi és közéleti felelősséget, pedig korábban nem volt megszokott tőle. A koronavírus-járvány alatt minden rajongójának, aki a pandémia miatt bajba juttt, 3 ezer dollárt (közel 1 millió forintot) adományozott. Nyíltan szembeszállt az amerikai elnökkel, Donald Trumppal, a Black Lives Matter mozgalom élére állt, és az LMBTQ-közösség jogaiért is harcolt: a Tennessee állam szenátorát levélben kérte a meleg közösség jogainak visszaállítására.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk