Te fizetnél 8 millió forintot 2 japán dinnyéért? – Van, aki megtette

A hétvégén egy pár Yubari dinnye rekordáron, 3,2 millió jüanért, átszámítva körülbelül 8 millió forintért kelt el egy aukción Sapporo városában. A dinnyéket Shinya Noda, egy gyümölcs és zöldség csomagoló cég elnöke vásárolta meg.

“Mindenképpen rekord árajánlatot akartam tenni”– mondta a férfi az árverés után. Sikerült is neki: megdöntötte a 2016-os rekordot. Akkor 3 millió jüant (körülbelül 7,5 millió forintot) fizettek az áhított gyümölcsért.

Ez volt az aukció fénypontja, ahol 508 dinnye “került kalapács alá”.

A gyümölcsöket 8 gazda termesztette Yubariban, a Hokkaido prefektúrához tartozó városban, ami “jól ismert a dinnyéiről”.

1X 1
A 8 Milliót Érő Dinnyék / Fotó: South China Morning Post

Cooks Info szerint azoknak a termelőknek, akik ezeket a Yubari Kingnek is nevezett dinnyéket termesztik, közvetlenül a Yubari Mezőgazdasági Szövetkezeti Társaság részére kell eladniuk terményeiket. Ez a szövetkezet a tulajdonosa a “Yubari King” védjegynek. A termelőkkel létesített jogviszony a garancia arra, hogy azok a dinnyék, amelyek ezt a nevet viselik, a legmagasabb minőséget képviselik, és nem hamisítványról van szó.

A hokkaidoi éttermek gyakran rendeznek all-you-can-eat dinnye büfét, és a kereslet gyakran meghaladja a kínálatot.

Múlt évben volt olyan vendéglő, amelyiknek elnézést kellett kérnie, amiért kifogytak a dinnyéből a nyitó napon. Körülbelül 100 embert kellett elküldeniük. 

Ha éppen nincs belőlük hiány, a Yubari dinnyéket gyakran adják ajándékba, különösen ochugenre. Ez egy július közepi japán hagyomány, amikor ajándékot adnak azoknak, akikről úgy gondolják, tartoznak neki. Shinya Noda is hasonló módon “szabadul meg” a drága gyümölcsöktől: a hónap végéig kiállítja a dinnyéket, majd pedig felvágja és szétosztja az ügyfelei között.

Japanese Melon Sells at Auction for Record Price

2 premium Yubari melons sold for $30,000 in Japan.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból