A Netflix ismét Twitteren üzent a nézőknek: ne istenítsenek egy sorozatgyilkost!

A Netflixnek valahogy nem indult jól ez az év. Pedig a legjobb sorozatokat tudhatja magáénak és filmek terén sem kell szégyenkeznie. Bár tény, nem lehet mindig minden tökéletes.

A médiaszolgáltatónak először a #BirdBoxChallenge miatt kellett figyelmeztetnie a nézőket, ha lehet, egy film miatt ne öljék meg magukat. Most pedig ismét bejelentést tettek a Twitteren. Ugyanis a négyrészes, Ted Bundyról szóló mini sorozatra nem várt reakciókat adtak a nézők.

giphy 2
Néhány embert meg lehet vezetni a kinézettel / Fotó: Giphy

 

Ted Bundy Amerika egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként írta be magát a történelembe. Legalább 30 ártatlan nő életét vette el, mielőtt 1989-ben, Floridában kivégezték.

A Netflixnek Joe Berlinger rendező most egy mini dokumentumsorozatot (Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes) és egy hamarosan megjelenő filmet (Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile) is forgatott Bundyról.

Utóbbiban Zac Efron alakítja Bundyt.

Zac Efron Amerika egyik legrettegettebb sorozatgyilkos, Ted Bundy bőrébe bújik

Az Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile rendezője, Joe Berlinger érdekes aspektusból nyúlt a témához. Az 1970-es évek Amerikájában legalább 30 nőt meggyilkoló Ted Bundy ellentmondásos figura volt. Legalábbis abból a néhány morzsából, amit megtudtunk a filmről, ezt a látszatot festi. Berlinger Bundy felesége, Liz Kloepfer szemszögéből mondja el a történetet.

A dokumentumfilm hatására néhányan „szexi és jóvágású” szavakkal illették a hírhedt gyilkost. Persze voltak, akik pszichopatának nevezték – utóbbi, lássuk be, találóbb – vagy rossz apának.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ezért a Netflix finoman megkérte a nézőket, hogy vegyék figyelembe, Bundy mégiscsak egy őrült gyilkos volt. Nem kellene pozitívan beállítani, még kommentekben sem, ráadásul rengeteg szexi férfi rohangál, akik nem sorozatgyilkosok.[/perfectpullquote]

Efron egyébként megosztott néhány háttérinfót. A felkészülés során beszélt a gyilkoshoz közel álló emberekkel. Számukra az volt a legijesztőbb, hogy egy ilyen jóképű, kedves, okos ember ilyen szörnyű tettekre volt képes.

Nézd meg a dokumentumfilm előzetesét!

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes | Official Trailer [HD] | Netflix

“I’m not an animal and I’m not crazy… I’m just a normal individual.” – Ted Bundy Get inside the twisted mind of America’s most notorious serial killer in his…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból