Hetek óta Ted Bundy körül forog az amerikai sajtó. Amerika leghírhedtebb bűnözője több mint 30 ártatlan nő életének vetett véget. A kívülálló egyértelműen azt mondja: egy egyszerű őrült volt. De vajon Stephen Michaud újságíró is így látja? Hat hónapon keresztül készített vele interjúkat. Majdnem 40 évvel a történtek után megszólalt, hogy elmondja: ki is volt az a Ted Bundy valójában.

Michaud a 30-as évei elején járt, épp akkoriban zajlottak Bundy tárgyalásai. Mivel semmi köze nem volt az FBI-hoz, hátulról kellett közelítenie a gyilkoshoz. Érdekes módon nem félt Bundytól – pedig jó oka lett volna rá –, inkább a hatóságok előtti lebukástól tartott. A fiatal újságíró tudta, hogy a sármos, okos, kedves férfinak beállított ember mögött egy nárcisztikus pszichopata rejtőzik. Ettől függetlenül hallani akarta Bundy szájából is, hogy ő csak egy senkiházi, aki élvezi a gyilkolást.

“Nem volt tisztában azzal, amit tesz, bűncselekmény / Fotó: Daily Express

Michaud nem volt önmaga abban a 6 hónapban, amíg Bundyt interjúztatta. Lelkileg kikészült. Azt is megfogadta, hogy nem lesz soha lánya. Ezt a fogadalmát az élet megcáfolta. Lánya ma már 25 éves. Michaud elmondása szerint Bundy azért nyílt meg, mert annyira megszállottja volt önmagának, hogy imádott magáról beszélni. Miközben a gyilkosságairól beszélt, újra átélte őket. Az ijesztő az egészben, hogy a felnőtt férfi testében egy 12 éves gyerek élt. Nem volt tisztában azzal, amit tett, az súlyos bűncselekmény.

Lecsukta a szemeit. Tudtam, hogy ilyenkor visszaemlékszik a gyilkosságokra, amik emlékként szolgáltak. Jó sok sz*rt elmondott. Nem kétség.

– meséli Michaud.

Ami leginkább megdöbbentette a fiatal újságírót, az Bundy néha felbukkanó kedvessége volt. Egyszer megjegyezte, mennyire jó sorozatgyilkos lenne Michaudból. Az is kiderült, hogy Bundy legszívesebben zoknikkal foglalkozott volna, imádta a Burlingtont. Michaud soha többet nem vett utána Burlington-zoknit.

A Netflix ismét Twitteren üzent a nézőknek: ne istenítsenek egy sorozatgyilkost!

A médiaszolgáltatónak először a #BirdBoxChallenge miatt kellett figyelmeztetnie a nézőket, ha lehet, egy film miatt ne öljék meg magukat. Most pedig ismét bejelentést tettek a Twitteren. Ugyanis a négyrészes, Ted Bundyról szóló mini sorozatra nem várt reakciókat adtak a nézők. Ted Bundy Amerika egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként írta be magát a történelembe.

És mit mond Michaud Bundy motivációjáról? A 70-es évek Amerikája egy rendezetlen, ijesztő hely volt egy olyan embernek, aki megmaradt egy gyerek szintjén. Ez félelmet és dühöt váltott ki belőle. Nyilván azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minden mögött elképesztően gyűlölte a nőket. Az akkori világ pedig még nem volt felkészülve a Ted Bundykra. Michaud semmiképpen nem akarta őt valamilyen zseninek beállítani, pont ellenkezőleg.

Azt akartam, hogy kimondja, ami valójában volt, egy darab sz*r, és ezt a mai napi tartom

– mondja Michaud.

Az újságíró még hozzátette, hogy arról nem tehet, ha a nézők másként akarják látni a sorozatgyilkost. Ő megtette, amit tudott. Ennek pedig az volt az ára, hogy hónapokon át hallgatta a rémtetteket. Amelyekre élete végéig emlékezni fog.