Hetek óta Ted Bundy körül forog az amerikai sajtó. Amerika leghírhedtebb bűnözője több mint 30 ártatlan nő életének vetett véget. A kívülálló egyértelműen azt mondja: egy egyszerű őrült volt. De vajon Stephen Michaud újságíró is így látja? Hat hónapon keresztül készített vele interjúkat. Majdnem 40 évvel a történtek után megszólalt, hogy elmondja: ki is volt az a Ted Bundy valójában.

Michaud a 30-as évei elején járt, épp akkoriban zajlottak Bundy tárgyalásai. Mivel semmi köze nem volt az FBI-hoz, hátulról kellett közelítenie a gyilkoshoz. Érdekes módon nem félt Bundytól – pedig jó oka lett volna rá –, inkább a hatóságok előtti lebukástól tartott. A fiatal újságíró tudta, hogy a sármos, okos, kedves férfinak beállított ember mögött egy nárcisztikus pszichopata rejtőzik. Ettől függetlenül hallani akarta Bundy szájából is, hogy ő csak egy senkiházi, aki élvezi a gyilkolást.

“Nem Volt Tisztában Azzal, Amit Tesz, Bűncselekmény / Fotó: Daily Express

Michaud nem volt önmaga abban a 6 hónapban, amíg Bundyt interjúztatta. Lelkileg kikészült. Azt is megfogadta, hogy nem lesz soha lánya. Ezt a fogadalmát az élet megcáfolta. Lánya ma már 25 éves. Michaud elmondása szerint Bundy azért nyílt meg, mert annyira megszállottja volt önmagának, hogy imádott magáról beszélni. Miközben a gyilkosságairól beszélt, újra átélte őket. Az ijesztő az egészben, hogy a felnőtt férfi testében egy 12 éves gyerek élt. Nem volt tisztában azzal, amit tett, az súlyos bűncselekmény.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Lecsukta a szemeit. Tudtam, hogy ilyenkor visszaemlékszik a gyilkosságokra, amik emlékként szolgáltak. Jó sok sz*rt elmondott. Nem kétség.[/perfectpullquote]

– meséli Michaud.

Ami leginkább megdöbbentette a fiatal újságírót, az Bundy néha felbukkanó kedvessége volt. Egyszer megjegyezte, mennyire jó sorozatgyilkos lenne Michaudból. Az is kiderült, hogy Bundy legszívesebben zoknikkal foglalkozott volna, imádta a Burlingtont. Michaud soha többet nem vett utána Burlington-zoknit.

A Netflix ismét Twitteren üzent a nézőknek: ne istenítsenek egy sorozatgyilkost!

A médiaszolgáltatónak először a #BirdBoxChallenge miatt kellett figyelmeztetnie a nézőket, ha lehet, egy film miatt ne öljék meg magukat. Most pedig ismét bejelentést tettek a Twitteren. Ugyanis a négyrészes, Ted Bundyról szóló mini sorozatra nem várt reakciókat adtak a nézők. Ted Bundy Amerika egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként írta be magát a történelembe.

És mit mond Michaud Bundy motivációjáról? A 70-es évek Amerikája egy rendezetlen, ijesztő hely volt egy olyan embernek, aki megmaradt egy gyerek szintjén. Ez félelmet és dühöt váltott ki belőle. Nyilván azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minden mögött elképesztően gyűlölte a nőket. Az akkori világ pedig még nem volt felkészülve a Ted Bundykra. Michaud semmiképpen nem akarta őt valamilyen zseninek beállítani, pont ellenkezőleg.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azt akartam, hogy kimondja, ami valójában volt, egy darab sz*r, és ezt a mai napi tartom[/perfectpullquote]

– mondja Michaud.

Az újságíró még hozzátette, hogy arról nem tehet, ha a nézők másként akarják látni a sorozatgyilkost. Ő megtette, amit tudott. Ennek pedig az volt az ára, hogy hónapokon át hallgatta a rémtetteket. Amelyekre élete végéig emlékezni fog.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.