Követem Design Öltözz úgy, mint Ted Bundy – szólt a Sears...

Öltözz úgy, mint Ted Bundy – szólt a Sears szlogenje a ’70-es években

Promóció

Nem vicc, a hírhedt sorozatgyilkost, Ted Bundyt valaha akkora hírnév és hisztéria övezte, hogy még a férfiak is utánozni szerették volna. Tény, hogy brutális tettei ellenére, valahogyan elérte, hogy mégis nők milliói imádják. A Sears nevű áruházlánc vállalat az 1970-es években még buzdította is a férfiakat, hogy öltözzenek Ted Bundyként, legalábbis egy korabeli divatkivágás erre utal.

Promóció
- Advertisement -

Meglepő és egyben ijesztő a tény, hogy egy olyan kegyetlen sorozatgyilkost, mint Ted Bundyt valaha csodáltak. Nem csak a nők, hanem a férfiak is, utóbbiak inkább a tényt, hogy mennyi nőt vonzott, és utánozni szerették volna. A Sears nevű áruházlánc vállalat az 1970-es években még buzdította is a férfiakat, és tippeket adott nekik, hogyan érhetik el a Ted Bundy-kinézetet.

Sears-katalógus Ted Bundy-stílust reklámozva / Fotó: Flickr

A kivágást egyébként Rory Sutherland, a brit Ogilvy nevű reklámóriás alelnöke osztotta meg egy Twitter-bejegyzésben. A Sears akkoriban karácsonyi ajándékötleteket adott az olvasóknak, és Bundyt nevezték meg, mint az évszak férfija. Ez már önmagában elég szomorú, kérdés, akkoriban felháborodtak-e az emberek? A katalógus szerint, a férfi, aki olyan sármos szeretne lenni, mint a sorozatgyilkos, V-kivágású kötött pulóvert kell, hogy hordjon, valamint kardigánt a pulóvere fölött.

Az ember, aki szembenézett a gonosszal: Stephen Michaud, a Ted Bundy-sztori írója

Michaud a 30-as évei elején járt, épp akkoriban zajlottak Bundy tárgyalásai. Mivel semmi köze nem volt az FBI-hoz, hátulról kellett közelítenie a gyilkoshoz. Érdekes módon nem félt Bundytól – pedig jó oka lett volna rá -, inkább a hatóságok előtti lebukástól tartott.

Bundyt egyébként majdnem 30 ártatlan nő haláláért ítéltek halálra. 1989-ben, 42 évesen halt meg villamosszék által. Idén nem csak film (főszerepben Zack Efrona szerk.), hanem négyrészes Netflix-sorozat is készült belőle. Mindkettőt igen nagy érdeklődés övezte, mert Bundy élete igen tanulságos üzenettel szolgál: hiába okos és sármos valaki, nem biztos, hogy megbízható is.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3