Hirdetés

Az MR Szimfonik a Müpából sorozat keretében november 16-án az ikonikus Anima Sound System lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, dalaik ezúttal a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével csendülnek fel.

Ki ne ismerné a Tedd a napfényt bele a számba! című slágert! Az Anima Sound System nevéhez fűződő szám a legtöbbünk fejében ott motoszkál, és dúdoljuk a refrént. Az első hazai elektronikus tánczenekar, a számos díjjal – Arany Zsiráf, Fonogram, VIVA Comet – elismert Anima Sound System immár huszonhárom éve táncoltatja a közönséget, szimfonikus zenekarral azonban most először lép pódiumra. Az Európa majd’ minden fővárosában fellépő együttest forró hangulatú koncertek és művészi bátorság jellemzi. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni, ugyanakkor koncerten meg tudott maradni szórakoztató, sok generációhoz szóló popzenekarnak. Állandóan változó stílusú produkcióinak különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és pop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, erdélyi magyar és zsidó népzene, rengeteg rádiós- és klipsláger (’68, Tedd a napfényt be a számba!, Csinálj gyereket!).

Az aktuális frontleány, Prieger Fanni tizenkét éve, még kisgyerekként énekelte el az Anima klipslágerét, a Tekerd! című dalt; ez a koncert viszont jó darabig az utolsó fellépése lesz Anima-színekben.

Közreműködik: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – november 16. – 20 óra

Helyszín: Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyár: 2. 100 – 3. 900 HUF

Jegyfoglalás: A Müpa helyszínén vagy ITT, online

Fotó: Müpa hivatalos Facebook-oldala.

Hirdetés