A divatvilág egyre nyitottabb és elfogadóbb a kisebbségek felé, ami azért is óriási szó, mert a divat az egyik legnagyobb kifejezőerő a világon. A Chanel legújabb szépségkampányában Teddy Quinlivan-t, egy transzszexuális modellt kért fel szereplőnek.

Teddy Quinlivan olyan nagynevű márkáknak állt modell, mint a Chanel, a Gucci és a Louis Vuitton. 2017-ben nyíltan felvállalta transzneműségét, ami után pozitívan tapasztalta, hogy munkaadói továbbra is igényt tartanak a munkájára. A kifutók és a címlapok sem maradtak el, ez erőt adott számára, hogy végre tényleg önmaga lehet. Ugyanis, ahogy ez lenni szokott, már az iskolában csúfolták, bántalmazták, még saját apja sem fogadta el másságát.

Taddy Quinlivan
Teddy Quinlivan A Chanel Szépségkampányában / Fotó: Yahoo Lifestyle Singapore

Szerencsére édesanyja másképp gondolkodott, ezért lehetséges, hogy Teddy ma már nőként sikeres modellnek számít. Egyik legnagyobb sikerének pedig a Chanel idei szépségkampányát tartja, amelyben ő kapta a főszerepet. Quinlivan elmondása szerint egész élete egy nagy harc volt, de most végre elérkezett a győzelem ideje.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy találom, már nem sírok a szomorú dolgok miatt, de nem érdekes, amikor könnyekben törünk ki a győzelem pillanatában? Ez volt az egyik győzelmi sírás az én esetemben[/perfectpullquote]

– mesélte Quinlivan.

Nem az én testem: Transzneműség a filmvásznon / ContextUs

Az elmúlt években számos, a transzneműség témáját feldolgozó film látott napvilágot. Úgy látszik, ahhoz még mindig nem elég, hogy bátrabban nyúljanak egy-egy ilyen történethez. Öt olyan filmet mutatunk, amelyek valamiért kiemelkednek a többi, hasonló alkotás közül. Mindegyik más-más szemszögből dolgozza fel

A modell szerint ez egy izgalmas időszak az LMBTQ-közösség számára. Egyre többet érnek el, egyre többen figyelnek rájuk. Quinlivan hozzátette, végre megérte az a sok szenvedés, a sok munka. Története példa és remény azok számára, akiknek nincs a közelükben egyetlen támogató sem, és másságuk miatt elveszettnek érzik magukat.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet