Naponta akár több olyan bűntettet is elkövethetünk okostelefonunk ellen, amelyek befolyásolhatják az eszköz élettartamát. Hogy megelőzzük az egykor robbanásairól elhíresült Galaxy Note 7-hez hasonló tragédiákat, a Bright Side összegyűjtött néhány tanácsot, amelyek betartásával kedvenc kütyüinknek hosszabb és boldogabb életet biztosíthatunk. 

Tároljuk eszközeinket árnyékos helyen

Telefon Felforr
Ne Hagyjuk A Napon / Fotó: Getty Images

Bizony, még az ablakon keresztül beáramló közvetlen napfénytől is túlmelegedhet a telefon. Külsőleg nem látjuk a károsodást, ám ettől még az akkumulátorra és az eszköz teljesítményére, sőt, még a chipre is kifejezetten rossz hatással van a túlmelegedés.

Figyeljünk oda, ha töltőre tesszük

Telefon Töltő
Ne Erőltessük, Ha Nem Megy! / Fotó: Getty Images

Ugye veled is előfordult már, hogy vaktában próbáltad beleerőltetni a telefon kiállásába az USB-csatlakozót? Sajnos ez a figyelmetlenség is kedvezőtlen hatással bír a töltő élettartamára. Az elektromos csatlakozók sokkal érzékenyebbek, mint gondolnánk.

Végezzünk szoftverfrissítést, amint jelez a készülék

Szoftverfrissítés
Frissítsünk, Amint Kéri / Fotó: Getty Images

A hardver a készülék teste, a szoftver pedig az agya és a lelke. A megbízhatatlan helyről letöltött programok az eszköz meghibásodásához vezethetnek vagy azt eredményezhetik, hogy ismeretlenekhez kerülnek a személyes adataink.

Tisztítsuk ki a készülék belsejét

Telefon Takarítás
Nagytakarítás / Fotó: Getty Images

Nem úszhatjuk meg a készülék belső, fizikai tisztítását sem, hiszen rengeteg por és apró szennyeződés kerülhet be a táskánkból vagy a zsebünkből. Ilyenkor akár ki is kapcsolhat vagy nagyon lelassulhat a telefon működése. Ha nem bízol magadban, inkább fordulj szakemberhez, aki elvégzi helyetted a belső tisztítást.

Az utcán inkább tegyük el a telefont

Telefon Kézben
Vigyázzunk, Ha Az Utcán Telefonálunk! / Fotó: Getty Images

Az iPhone-ok 40%-át akkor lopták el, amikor a tulajdonos az utcán kihangosítóba beszélt, és a készülék a kezében volt. Mindig legyél nagyon óvatos és használj headsetet, ha az utcán telefonálsz!

Ha a táskában hordjuk, mindig legyen tokban

Telefon Táska
Hordjuk Mindig Tokban / Fotó: Getty Images

A telefontok nem divathóbort, hanem arra szolgál, hogy megvédje a készüléket attól, hogy a táskánk aljában összegyűlt por, szöszök és egyéb tárgyak kárt tegyenek a készülékben. A telefon belsejébe került szennyeződéstől túlmelegedhet és könnyen meghibásodhat az eszköz.

 Ne vegyünk gagyi, olcsó akkumulátort

Telefon Akkumulátor
Akkumulátor / Fotó: © Mrtalkingmachine / Reddit

Az akkumulátor a telefon szíve, motorja. Ha lecseréltetnéd, akkor nézz utána, hogy a szervizben milyen akksit raknak bele! A nem megfelelő akkumulátor jelentősen megrövidíti az eszköz élettartamát.

Minőségi töltőket és fülhallgatókat használjunk

Telefon Alkatrész
Ügyeljünk, Milyen Alkatrészeket Használunk / Fotó:
© Sircow / Reddit

Arról már többször írtak az újságok, hogy az olcsón előállított töltők miatt akár ki is gyulladhat a telefon. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a silány minőségű fülhallgatók is károsíthatják az eszköz csatlakozóját. Ez akkor lehetséges, ha a fülhallgató jackdugója nem illeszkedik tökéletesen a nyílásba.

Szakszerűen tisztítsuk a kiállásokat

Telefon Tisztítás
Tisztítás Csak Szakszerűen / Fotó: Getty Images

Arról már volt szó, hogy milyen könnyen kerülhet por vagy egyéb szennyeződés a telefon belsejébe, és ez milyen negatív következményekkel járhat. Mindig hagyományos módon, például légfúvóval tisztítsuk a készüléket. Bármilyen egyéb „kreatív” megoldás ezesetben tönkre teheti a telefon kényes szerkezetét.

A farzsebben tárolást mellőzzük

Telefon Farzsebben
Veszélyes Hely / Fotó: Getty Images

Emlékeztek, hogy az iPhone 6-ról elterjedt, hogy meghajlik a tulajdonosa farzsebében? Bármely vékony telefonnal megtörténhet, hogy idomul a feneked alakjához. Ráadásul, onnan nagyobb valószínűséggel fogják ellopni, és így van a legkevésbé biztonságos helyen akkor is, amikor mosdóba mész.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.