A Brit Orvoskamara és egy harvardi jogászprofesszor is alátámasztotta, miért van szükség a terhes férfi emojira az online kommunikációs hangulatjelek között.

A terhesség nem kizárólag a nőké

37 új emojit vezet be még idén illetve a jövő év folyamán a Unicode az Emoji 14.0 frissítés keretében, írja a LADBible. Már a hír júliusi bejelentésekor hatalmas visszhangot keltett világszerte az egyik új piktogram, a terhes férfi alakja.

Az új hangulatjeleket javasló Emojipedia azzal indokolta a döntést, hogy nem korlátozhatjuk kizárólag egy nemre a gyereknevelés kérdését. A szervezet úgy találja, hogy nem szabad kizárólag a női nemmel kapcsolatba hozni a terhességet csupán azért, mert azok képviselői képesek kihordani egy kisbabát.

Terhes Ferfi Uj Emoji

A szervezet a Brit Orvoskamara ajánlását is megemlítette, amely szerint a „terhes nő” szókapcsolat helyett inkább a „terhes személy” kifejezést kellene használni, hiszen az interszex és a transznemű férfiak is képesek teherbe esni.

Jessica Clarke-et, a Harvard Egyetem jogászprofesszorát is idézték, aki szerint a jogban a terhesség a szervezet olyan állapota, amely nem kizárólag a magukat nőként meghatározó emberek testében állhat fenn.

Az Emojipedia úgy véli, nem csak a terhességgel kapcsolatosan fogják az emberek használni az emotikont, hanem például akkor is, ha valaki túlette magát.

Kevésbé megosztó, hiánypótló új emojik

A különböző bőrszínű terhes férfin kívül bevezetik többek közt az „elolvadok”, az „olyan félelmetes, oda sem merek nézni”, az „úristen, kimondtad” emojikat, valamint a tisztelgést és az eddigieknél jóval valósághűbb síró arcot.

Az ajakharapós emojit a szexuális utalások esetén lehet kitenni, de lehet jelezni, ha trollt érzékelünk az online térben. Számos kézjellel is kiegészül a hangulatjelek köre. A rozébor emojit egyelőre nem találtuk a listán. A frissítés szeptemberben várható, de a teljes ikonkészlet csak 2022 elején válik elérhetővé mindenki számára.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet