Néhány kapcsolat félénk pillantásokkal kezdődik, máskor pedig a került szemkontaktus és a távolságtartás is sokat elárul a már meglévő kapcsolatról.

Hosszan tartott szemkontaktus

A Bright Side cikke olyan nonverbális jeleket gyűjtött össze, amelyek sokat mesélhetnek a kapcsolatodról.

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ha azt látod, hogy a partnered kicsit sokáig tartja a szemkontaktust, majd ezt nem sokkal később megismétli, biztos lehetsz benne, hogy kedvel téged.

Feléd néz a teste

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ha beszélgetés vagy sétálás közben a partnered testével feléd fordul, az az érdeklődését jelzi. Még a keresztbe tett lábaknál is megfigyelhető, ha a lábfeje feléd fordul.

Közel hajol hozzád

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ha egy nő pozitív érzelmeket táplál irántad, testével közelebb fog hajolni hozzád, míg a hátát egyenesen tartja, ezzel előnyösebbé varázsolva az alakját.

A férfiak nagynak és erősnek próbálnak látszani

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ezzel szemben a férfiak elsődleges célja, hogy nagynak és erősnek tűnjenek. Ehhez általában kihúzzák magukat, és csípőre tett kézzel tudják fokozni a hatást. Gyakran a falnak támaszkodva, kezükkel vállmagasságban lépnek be beszélgetőpartnerük személyes terébe.

„Felesleges” érintések

Testbeszed Kapcsolatok 1
Magas érdeklődésről árulkodik, ha a kezeitek gyakran érnek véletlenül egymáshoz, vagy gyakran érnek hozzád különösebb indok nélkül.

Reakcióra várva

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ha azt látod, hogy valaki egy vicc mesélése után néz téged, várva a reakciódra, biztos lehetsz benne, hogy kedvel téged.

Széles mosoly

Testbeszed Kapcsolatok 1
A férfiak általában 5-6 éves korukra leszoknak a széles mosolyokról. Ha azt veszed észre, hogy egy férfi hollywoodi filmekbe illő mosolyt visel a közeledben, az egy egyértelmű jele annak, hogy boldog melletted.

Utánzás

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ha feltűnik, hogy valaki hasonló gesztusokat és hanglejtést használ, mint te, az nem feltétlen azt jelenti, hogy gúnyolódni próbál. Valószínűbb, hogy tudattalanul utánoz, mert kedvel.

Elfordul

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ha a partnered teste másfelé néz, mikor beszélsz hozzá, kerüli a szemkontaktust és tartja a távolságot, az problémát jelezhet.

Intimitás kerülése

Testbeszed Kapcsolatok 1
Hogyha partnered csókjai gyorsakká és formálissá váltak, és kerüli az intimitást, és elfordul alvás közben, az aggodalomra adhat okot.

Gyenge lelkesedés

Testbeszed Kapcsolatok 1
Amikor a vicceidre őszintétlen, erőltetett mosollyal válaszol, és minden kezdeményezésedet kevés lelkesedés fogadja, borítékolható, hogy nem érdeklődik irántad.

Zárt testhelyzet

Testbeszed Kapcsolatok 1
Érdekes figyelni a beszélgetés közben felvett zárt testhelyzetre. Keresztbe vetett lábak és karok, került szemkontaktus és az éles hangvétel mind aggodalomra ad okot.

Az etikett figyelmen kívül hagyása

Testbeszed Kapcsolatok 1
Ha a partnered nem törődik az illemszabályokkal, vagy séta közben gyakran hagyja, hogy lemaradj anélkül, hogy visszanézne és megvárna, lehet, hogy kezd kihűlni a kapcsolatotok.

Lankadó figyelem

Testbeszed Kapcsolatok 1

A harmónia múlására utal, ha kevesebb figyelmet kapsz partneredtől. Ha ahelyett, hogy megigazítaná a hajadat vagy a ruhádat, egyszerűen csak szóval jelzi azt neked, lehet, hogy kezd csökkenni az érdeklődése.

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ezek csupán intő jelek, nem feltétlen szentírás. Ha időben észleled a jeleket, még könnyen lehet javítani a szituáción.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet