Testszégyenítéssel vádolnak egy indiai céget, mivel egészségügyi programjuk szerint azok a dolgozók kapnak bónuszt, akik lefogynak.

Nithin Kamath, a Zerodha brókercég vezérigazgatója Twitteren osztotta meg a sajátos, szerinte “szórakoztató” mások szerint testszégyenítésnek minősülő egészségügyi programját, írja24.hu.

Azt írta, hogy a cég dolgozóinak átlagos testtömegindexe 25,1 volt, ami felette van a brit egészségügyi szolgálat által javasolt 18,5 és 24,9 közötti értéknek. 

A program keretében minden alkalmazott, akinek a BMI-je 25 alatt van, félhavi bónuszt kap, és ha a csapat letornázza 24 alá az átlagértéket augusztusig, mindenki kap egy újabb félhavi bónuszt.

A kommentelők széles körben kritizálták a programot. Testszégyenítőnek és veszélyesnek gondolják a kezdeményezést, és azt is kiemelték, hogy számos ok állhat a nem megfelelő testtömegindex mögött, például étkezési zavarok vagy egészségügyi problémák.

Egy evészavarokkal foglalkozó szervezet is elítélte a programot, és az NHS is rámutatott, hogy a BMI-számok nem mindig alkalmasak a fizikai egészség megítélésére, valamint egyénenként változhat, kinél, mi a jó érték.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet