A shirataki néven ismert tésztaféleség emészthetetlen anyagént halmozódhat fel a szervezetben, figyelmeztetnek az orvosok.

Hamar teltségérzetet kelt

A hatodik századtól kezdve Ázsia szerte fogyasztják a konjac tésztát, amelynek magas a rost tartalma. Ennek köszönhetően napjainkban is népszerű fogyókúrás étel, hiszen a főleg rostból és vízből álló tészta hamar teltségérzetet ad, írja a Vice.

Ramen Dieta
/ Fotó: Shutterstock

Ezen kívül az emésztőrendszer tisztítást is tulajdonítanak az ételféleségnek. Ezen felbuzdulva, Brodie úgy döntött, hogy nudlin fog élni, hiszen csak 25 kalória van egy csomagban, így akár négy csomaggal is megehet belőle, és így is csak 100 kalóriát visz be szervezetébe.

A nő az Amazonról rendelt is a Better than pasta márkájú diétás tésztából.

A tökéletes diétás módszer miatt érzett eufória viszont hamar elillant, miután erős gyomorgörcsöket észlelt az étel elfogyasztása után.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy éreztem meghalok[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a fogyni vágyó nő.

Nem vált be a diétás ramen

A Brodie azonnal kórházba ment, ahol a szakemberek döbbenten tapasztalták, hogy az emésztetlen rosttészta szilárd anyagot képezve a nő emésztőrendszerében ragadt, amely a súlyos görcsöket okozott. Ezért a nő egy hónapig leves- és cukormentes kóla diétára kényszerült.

6 dolog, amit az éttermekben nem tisztítanak rendesen

Miután nem látjuk, mi folyik a színfalak mögött egy étteremben, csak remélhetjük, hogy az ételeink csíramentes környezetben készülnek, és hogy rendszeresen és alaposan takarítják a konyhát. Mielőtt azonban újra elmennél enni valahova, jó ha tudod, mik a legnagyobb veszélyforrások egy vendéglátóhelyen, ha a baktériumokról esik szó.

A felháborodott nő pert indított a „gyilkos nudli” gyártója, a Wisconsin-i Green Spot Foods vállalat ellen. Ezen kívül, az Amazon ellen is jogi lépéseket tett, amiért árusították a veszélyes ételt.

Brodie nem is adott túl jó értékelést a termékre Amazonon:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Majdnem meghaltam a Better Than Pasta-tól. Hihetetlenül hangzik, de miután megeszed nem oldódik fel a gyomrodban ez az oka hogy sokáig teltségérzetet ad. A cég tudta, hogy a termék nem alkalmas fogyasztásra, mégis árulják az Amazonon[/perfectpullquote]

– figyelmeztet a nő.

Know what you are putting in your body. I never could have imagined that the main ingredient in “diet pasta” is the same root that these cosmetic sponges are made of. I almost died from eating the fake konjac noodles. See NBCNY.com to see my story. Konjac root is a type of plant that comes from the konjac tree in Asia. It is referred to as devil’s tongue. #konjacnoodles #devilstongue #konjacsponge #konjacfood @betterthanfoods #betterthannoodles #repost #shareyourstory #share #dietfood #food #foodsthatharm #unhealthyfood #dangerousfood

No Description

Better Than Noodles gyártója viszont elmondta, hogy egy csomagban három adag van, amelynek rosttartalma egyenként négy gramm. Tehát ha a falánk Brodie négy zacskóval evett meg egyszerre az azt jelenti, hogy 48 gramm rostot vitt be a szervezetébe egyszerre. Ami majdnem a kétszerese az Ajánlott Napi Tápanyagbevitel (RDA) által ajánlott 25 grammos rostbevitelnek. Ezen kívül arra is felhívják a figyelmet, hogy a rosttészta evés mellett figyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre is.

via GIPHY

Tehát nem csoda, hogy a nőnek halál közeli élménye lett a diétás rosttészta túladagolástól.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk