Tévésorozat készült az erotikus írásairól ismert írónő novellájából, a Little Birds-ből

A Little Birds főszerepeit alakító Juno Temple és Hugh Skinner többek között a sorozatban hangsúlyosan megjelenő szexualitásról beszéltek.

A filmes szexjelenetek mégis velünk maradnak?

Van, aki a forgatásokon szétröhögi a szexjeleneteket, van, aki szerint már megírni is ciki. Tavaly nyáron pedig úgy nézett ki, hogy nem is éri már meg erotikus jeleneteket forgatni. Úgy tűnik, ez a tendencia mégsem igazolódott be, gondoljunk csak a Normális emberek című sorozatra, amely igencsak bővelkedett intim jelenetekben. Ha még a világjárvány sem irtotta ki a szexjeleneteket, akkor valóban van okunk azt feltételezni, hogy mégsem a szabályt erősítő kivételről a brit Sky Atlantic csatorna új sorozata, a Little Birds (Madárkák) sem.

little birds hugh skinner juno temple
Hugh Skinner és Juno Temple a Little Birds egyik jelenetében / Fotó: Dean Rodgers/Warp Films/Sky UK

Az Anaïs Nin klasszikusnak számító, azonos című erotikus novellájából készült adaptáció főszereplői Juno Temple és Hugh Skinner. Velük készített páros interjút a The Guardian a premier alkalmából.

Az össze nem illő ifjú pár, Lucy Savage és Hugo Cavendish-Smyth a marokkói Tangier fülledt, multikulturális világában ismerkednek meg egymással az 1950-es években. Azonban nem tudják belevetni magukat a házaséletbe, mert a végtelenül naiv amerikai fiatalasszony még szűz, a zárkózott férj pedig egy egyiptomi-brit férfivel folytat szerelmi kapcsolatot.

Little Birds | Trailer | Sky Atlantic

Inspired by the short stories of Anais Nin, Little Birds premiers 4th August on Sky Atlantic. #SkyTV #LittleBirds The six part series springboards from the e…

A színészek között viszont az általuk megformált merev karaktereikkel ellentétben nagyon közvetlen kapcsolat alakult ki a forgatás alatt. Egymás szavába vágva mesélik a vicces anekdotákat. Mint megtudhattuk, az újrainduló filmforgatásokon a koronavírus-járvány miatti szigorú előírásoknak sem feleltek meg, mivel folyton összejártak.

A hangulatért egyrészt a nemzetközi, interkulturális szereplőgárda (Rossy de Palma, Yumna Marwan, Raphael Acloque), valamint az amerikai-katari származású Sophia Al-Maria forgatókönyvíró a felelős. A kulisszák mögött 4-5 nyelven beszélgetett egymással a stáb. A Gibraltárral átellenben fekvő Tangier, az egykori berber város, majd főníciai kereskedelmi kikötő 1924 óta „nemzetközi övezetként” működött Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Királyság közös fennhatósága alatt. 1955-re, amikor a Little Birds játszódik, a város és vele együtt Marokkó már közel állt teljes függetlenségének kivívásához – akárcsak a fiatal Lucy.

Elfojtással küzdő figurák egy szexuálisan szabados írónő tollából

Nin erotikus írásai éppen ezt az érzéki illatokból, titkokból és naplemente-színű és mediterrán türkiz selymekből szőtt világot tárják fel. A kubai szülők gyermekeként 1903-ban született írónő Franciaországban nőtt fel, és egészen kiskora óta naplót vezetett. Az írásaiban részletesen beszámolt házasságairól, barátságairól és az akkori irodalmi élet jelentős szereplőivel folytatott kalandjairól, többek között Sigmund Freud közvetlen kollégájával, Otto Frankkal vagy Henry Miller íróval megesett viszonyáról. Leginkább erotikus szépirodalmi műveiről, a magyarul is megjelent Vénusz Deltája című novellagyűjteményről és a Little Birds-ről ismert Nin. A két kötet 1977-ben és 1979-ben jelent meg, de valószínűleg mindkettő a ’40-es években keletkezhetett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az erotika arról szól, milyen ízűt izzad az ember, milyen tapintású a haja vagy mit okoz egy érintés hiánya. Amikor 17 éves koromban elolvastam a Little Birds-öt, leginkább ez fogott meg benne[/perfectpullquote]

– véli Juno Temple, aki egyébként nagy rajongója az írónőnek.

5+1 titok a filmes szexjelenetkről, amiről senki sem beszél

Gondoljatok csak bele: a színészeknek úgy kell eljátszaniuk a kamera előtt, hogy teljesen be vannak indulva a rajtuk fekvő idegenre, hogy közben fények, kamerák és még több idegen veszi őket körbe. Ráadásul ezek az emberek mind árgus szemekkel figyelik őket, hogy közbelépjenek, amint valami nem stimmel.

Temple szerint a filmsorozat alapjául szolgáló írások ítéletmentessége nemzetközi és intim témákat hoz felszínre.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Néha olyasmi izgathat fel, amitől tartunk, hogy mit gondolnak majd rólunk mások. Főleg az 1950-es években, amikor melegnek lenni illetlenségnek számított. És ez még csak a felszín kapargatása[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a színésznő.

https://www.instagram.com/p/CCIGu9Nlodl/

Temple-t egyáltalán nem zavarta a mindent átható szexualitás. Nem is csoda, hiszen a számára hollywoodi áttörést jelentő Killer Joe-ban már tetőtől talpig láthattunk meztelenül.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem szoktam idegeskedni a szexjelenetek miatt, elég sokat forgattam már mostanra. A megfelelő kommunikáció a legfontosabb, ahogy a #MeToo és a forgatási szexkoordinátorok megjelenése előtt is történt. Végül is a két színésznek kell meghatároznia, hogy számukra mi fér bele. Még a rendezőnek sem kellene ebbe beleszólnia[/perfectpullquote]

– jelentette ki.

A ruha is teszi

A furcsa, elegáns megjelenésű angol lordot játszó Skinner egyetértően bólogat kolléganője megállapítására. A The Windsors, a BBC Two-n futott W1A és a Fleabag után egyáltalán nem állt tőle távol a mostani szerepe.

„Szomorú, de ha meg kéne határoznia, Hugo perverzióként éli meg a homoszexualitását. Úgy látom, erősen tagadja, és ahogy azt akkoriban sokan hozzá hasonlóan tették, az alkoholba menekül” – jellemezte karakterét Skinner.

Pornósztárok meséltek a valóságról, mi is zajlik a kulisszák mögött

Megosztottuk már veletek számos nő tapasztalatát arról, hogy például mely pozitúrára esküsznek, miről fantáziálnak aktus közben vagy épp mely nyelvgyakorlatot kedvelik a legjobban. Azt is megírtuk, A bakancslista könyv írója mit tanult egy szexpartin. Sőt, nemrég összeállítottunk egy listát azokról a filmekről, amelyben a színészek valóban nem csak imitálták az együttlétet.

„A filmbeli esküvői ruhám volt a legszorosabb ruhadarab, amit valaha magamra erőltettem. Hatalmas áttörés a mai nők számára, hogy már nem nyomorítanak össze ájulásig a ruháink. Ma már úgy ülhetünk, ahogyan egy férfi, vagyis inkább ahogyan egy ember, ez a jó megfogalmazás” – javította ki saját magát a színésznő.

Becoming a first-time grandma is a special milestone and the Beaumont, Trenton team didn’t let the COVID surge in June keep this grandma from seeing her grandchild, Jackson. Our security team pointed out which room he was in and his mom and Dr. Angelique Ellison helped grandma get her first glimpse of the new baby boy! #BeaumontHealth #newborn #grandma #firsttimegrandma #commitment #COVID19 #TrentonMI #obgyn

No Description

A sorozatban, amely az ország politikai függetlenedése és az egyén szexuális felszabadulása közötti párhuzamot állítja középpontba, a jelmezeknek ennek kifejezése miatt is fontos szerep jut.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból