2018-ban 12 gyerek és 1 felnőtt rekedt egy thaiföldi barlangban, várható volt, hogy később filmre viszik történetüket.

Tizenhárom élet

Ausztráliában forgatja a két évvel ezelőtt Thaiföldön lezajlott drámai barlangi mentés történetét Ron Howard Oscar-díjas rendező. A film felvételei márciusban kezdődnek Queenslandben – írta meg a Variety. A Tham Luang-barlangi mentőakció 2018. június 23. és július 10. között zajlott le a thaiföldi Csiangraj tartomány Nang Non-hegységében. A mentés során egy 12 gyermekből és egy felnőttből álló csoportot hoztak ki egy vízzel elöntött barlangból. A fiatal labdarúgókból és edzőjükből álló kirándulócsoport a heves esőzések miatt rekedt a részlegesen elárasztott barlangban. Miután észlelték eltűnésüket, azonnal megkezdődött a keresésük, brit és ausztrál búvárok segítségével.

Thaifold Barlang
/ Fotó: Afp / Lillian Suwanrumpha

Ausztrália 13 millió ausztrál dollárral (2,9 milliárd forinttal) támogatja az MGM és Imagine Entertainment Thirteen LivesTizenhárom élet – című produkcióját.

Kapcsolódó cikk

Paul Fletcher ausztrál kommunikációs, kiberbiztonsági és művészeti miniszter hangsúlyozta, hogy a produkció 435 munkahelyet teremt filmes szakemberek számára és több mint 96 millió ausztrál dollárt (21,5 milliárd forintot) hoz az ország gazdaságának. Mint mondta, nagyon büszke arra, hogy éppen Ausztráliában forgatják ezt a filmet, amely a sok önkéntes erőfeszítését, a nemzetközi mentőcsapat összetett mentési munkáját követi nyomon.

Személyes stragédiából munkahelyteremtés

A filmben sok vizuális effektust is használnak majd, ami a helyi digitális és vizuális effektusokat készítő cégeknek is munkát teremt. A Thirteen Lives című film az ausztrál kormány 400 millió ausztrál dolláros pénzügyi csomagjából részesül. A következő hét évben olyan nemzetközi produkciókat támogatnak a keretből, amelyek munkát teremtenek a filmiparban és hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez.

THE CAVE by Tom Waller (Thailand, 2019) | Teaser Trailer

วันนี้ในรูปแบบบลูเรย์ ORDER NOW ON BLU-RAY! http://www.boomerangshop.com/web/index.php/app/product/fnc/detail/id/1653343 Blu-ray Audio : Thai 5.1, English 5.1 , English 2.0 (Audio Commentary) Subtitles : Thai, English Special Features : - Deleted Scenes - Featurette 'Into the Cave - The Making of a Miracle' - 1st AD Shoot VDO Diary - 'B-Roll' Behind-the-Scenes - Trailers - Slideshow - Cast Gallery - Feature Commentary with Director Tom Waller, Cave Rescue Diver Jim Warny and Composer Olivier Lliboutry - BrandThink Interview with Tom Waller - Gala Premiere Special Tham Luang mission 2nd Anniversary edition with over 50 minutes of bonus features!

A barlangban több mint két hetet töltő csapatról és kimentésükről már több produkció is készült, köztük Tom Waller The Cave című filmje, amely tavaly a dél-koreai Puszani Filmfesztiválon debütált.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet