Az új Batman igazi sztárparádé: megérkezett az első előzetes

A The Batman első előzetesében Robert Pattinson mellett felbukkan Zoë Kravitz és Colin Farrell is.

Részletek derültek ki a történetről

A The Batman író-rendezője, Matt Reeves nyilvánosságra hozta a franchise új darabjának előzetesét, amelyből a film egyes történetelemeire is fény derül, írja a Variety. A videó zenei aláfestéséről a Nirvana gondoskodott a Something in the Way című számával.

the batman robert pattinson
Robart Pattinson / Fotó: DC Entertainment

A történet a Paul Dano által alakította Riddler halálos rejtvényire koncentrál, amiket Gordon felügyelő (Jeffery Wright) próbál megfejteni. Az előzetesben felbukkan Zoë Kravitz képében a Macskanő is. Végre láthatóvá válik Batman, azaz Robert Pattinson teljes denevérember páncélzata, sőt a legendás Batmobil új dizájnja is megcsodálható.

Néhány brutális harcjelenetben Pattinson igyekszik bizonyítani, hogy passzol hozzá az álruhás igazságosztó szerepe.

A The Batman nem egy újabb eredettörténet lesz, hiszen két évvel azután indul a sztori, hogy Bruce Wayne magára öltötte a denevérember álruhát, hogy felvegye a küzdelmet Gotham városában eluralkodó, a Wayne családhoz is kötődő korrupcióval és bűnűzéssel. A Batman-univerzum olyan ikonikus karakteri térnek vissza a remakeben, mint a Macskanő, a rejtvényeket hátrahagyó Riddler (Rébusz), valamint a Pingvin, akit Collin Farrell alakít szinte felismerhetetlenül elmaszkírozva. Továbbá feltűnik még a filmben John Turturro, Peter Sarsgaard, Jayme Lawson és a Gollamot is alakító Andy Serkis.

Leállt a forgatás a koronavírus miatt

A rendező már korábban is csepegtetett információkat a rajongók számára a filmről, legutóbb egy rövid forgatáson készült videót, amelyben Pattinson látható a Batman-szerelésben, miközben Michael Giacchino filmzenéjéből is felcsendült egy részlet. Később Reeves a Twitteren osztott meg képeket a Batman jelmezről, a Batmobilról és Batmotorról is.

Michael Keaton újra magára öltheti a denevérjelmezt

Michael Keaton tárgyalásokat folytat a DC-moziuniverzummal, hogy közel három évtized után Batman szerepében láthassuk viszont. A The Wrap információjára hivatkozva azt írja a The Guardian , hogy a 68 éves színész és a DC-moziuniverzum közötti tárgyalások kezdeti szakaszban járnak. Keaton az 1992-es Batman visszatér után ismét eljátszhatja a legendás szerepet.

A The Batman is azon produkciók sorát gyarapítja, amelyek forgatását le kellet állítani a koronavírus-járvány miatt, ahogyan az a Jurassic World 3. esetében is történt. A tervek szerint szeptemberben indulhatnak újra a munkálatok. Reeves elárulta, hogy eddig csak a felvételek 25%-át rögzítették, ezért a bemutató dátumát el kellet halasztaniuk 2021 júniusáról októberre.

The Batman – DC FanDome Teaser

Robert Pattinson is #TheBatman. https://www.instagram.com/thebatman/ https://www.facebook.com/thebatman https://twitter.com/thebatman http://thebatman.com Fr…

Matt Reeves a mozifilmen kívül dolgozik egy Gotham spin-offon, egy tévésorozaton is a Maffiózók forgatókönyvírójával, Terence Winterrel együtt. A sorozat egy évvel a mozifilm cselekménye előtt játszódik, amely a Gotham City-ben egy korrupt zsaru történetét mutatja meg még Batman felbukkanása előtt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból