Hallgatom A The Beans tovább gyúrta a nagyon underground stílust...

A The Beans tovább gyúrta a nagyon underground stílust – 2 év után itt az új nagylemez

Promóció

A pécsi The Beans a Glitch előző nagylemezükkel igazán nagyot mentek. A tavalyi Hangfoglaló Program támogatását is elnyerte, aminek köszönhetően elkészülhetett az újabb nagylemez, a King Fuzz.

Ty Segallnak tök jól ment, nekünk meg így

Promóció
- Advertisement -

”A ’60-as évek nagyon nyers, elektromos beatzenéjét és a ’90-es évek grunge-át szándékoztam elegyíteni. Szerintem így valami egészen új sülhet ki a dologból. Ty Segallnak tök jól ment, nekünk meg így” – mondta a zenekar lelke és mindenese, Vida Áron a NOW magazinnak az előző lemez kapcsán.

A már említett előző nagylemezhez képest kevesebb differencia van ugyan, de annyiban izgalmasabb, hogy még erősebbekre sikeredtek a riffek. Sőt, a populárisabb panelek is fellelhetőek, mint például a hosszúra nyúlt, a koncerteken könnyen memorizálható úzás.

A King Fuzz albumon nem csak a zúzós riffek kúsznak be, hanem a lírikus, csöndesebb, melankolikus dallamok is a Free, utolsó számon. De ha valaki maradna a durva zúzásnál, az utolsó előtti track, a Big Boy’s Toy kizárólag dalszöveg nélkül fut a lejátszóban.

The Beans – Free

Lemezbemutató: Január 18 Dürer kert jegyek: https://tixa.hu/The-Beans-Album-Release-Show Like us on Facebook: https://www.facebook.com/TheBeansOfficial Follow on Instagram: https://www.instagram.com/thebeansofficial Recorded at Cett hangstudio Mixed, mastered by András Peti Written by Áron Vida Az album létrejöttét az NKA és a Hangfoglaló program támogatta. King Fuzz © 2018 The Beans

Mint Vida Áron mondta magazinunknak:

A Free című záródal koncepciója az volt, mint a Glitchen: az albumot egy nyugis dallal zárjuk, ami valahogy elbúcsúztatja, aki hallgatja. Kicsit megnyugodhat a sok zúzás után.

Majd hozzátette:

Annyi a különbség a két legutóbbi lemez között, a King Fuzz közepén is hallható egy nyugis dal, a Today. Az előző album kritikaivisszhangjában azt olvastam ki, hogy kicsit egyhangú a folyamatos zúzás. Ezt a kontrasztot próbáltam most jól belőni.

De mi a helyzet a Free-vel? Aki meghallgatja a The Beans friss korongját, annak nem a zúzós riffek és Áron megszokott hangja köszön vissza. Eltorzított, melankolikus dal zárja a lemezt.

/ Fotó: A The Beans hivatalos Facebook-oldala

“A Freeben a vokált lelassítottuk, mert a saját hangom nem annyira illik ehhez az akusztikus, mesélős stílushoz. Teremteni akartam valamilyen furcsa hangulatot, amiben alapvetően éreztem/érzem magam” – világosított fel minket Vida.

Duóból trió, majd trióból monó

A The Beans 2015-ben alakult meg. Abban az évben, a 2015-ös Kikeltetőn még duóban játszottak, majd később már háromtagúra bővült a zenekar. Azonban tavaly, az utolsó napokban robbant a bomba: Vida Áron frontembert kivéve mindenki kilépett az együtt mögül.

The Beans: Biztosan az én személyem is hatással volt a szétválásra – Interjú

A bejegyzés egy kicsit kétértelmű, mintha én lennék kirúgva. Szakmai nézeteltérésekhez vezetett, hogy például nem igazán mozgunk egy zene stílusban. Noha ez a koncertek minőségén nem rontott semmit, nagyon jól szólt a The Beans. A további konfliktus oka pedig az volt, hogy igaz, jól kijöttünk egymással, és barátoknak nem mondanám magunkat.

Hajnes Bálint, Vargha Zsolt és Füzi Balázs kiválása után azonban elkészült a King Fuzz becsatlakozásával.

Kész az új album / Fotó: Made in Pécs

“Mindenen nagy visszhang van, ezért ha valaki sokallja, de szeretne valami új underground dolgot hallani, akkor itt van neki a Beans” – mondta Vida Áron korábbi, ContextUsnak adott interjújában.

Két év De hány év munkája körvonalazódik az új nagylemezben? A Glitch utáni időszaktól íródtak a King Fuzz dalai?

Van olyan dal, amelyiket már régebben megírtam. Sőt, van, ami még a Glitch előtt kész volt. De olyan is van, ami csak stúdiózás előtt egy héttel született. Két dal egyébként nem került fel a lemezre, azokkal más terveim vannak

– fogalmazott Vida Áron a ContextUsnak.

The Beans – King Fuzz

Lemezbemutató: Január 18 Dürer kert jegyek: https://tixa.hu/The-Beans-Album-Release-Show Like us on Facebook: https://www.facebook.com/TheBeansOfficial Follow on Instagram: https://www.instagram.com/thebeansofficial Recorded at Cett hangstudio Mixed, mastered by András Peti Written by Áron Vida Az album létrejöttét az NKA és a Hangfoglaló program támogatta. King Fuzz © 2018 The Beans

Akinek pedig ott a The Beans, január 18-án élőben is meghallgathatja a King Fuzz új albumot, a Dürer Kertben.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3