Hallgatom Paul McCartney és Ringo Starr újra összeállnak egy John...

Paul McCartney és Ringo Starr újra összeállnak egy John Lennon-dal erejéig

Promóció

John Lennon egyik utolsó számát dolgozta fel Sir Ringo Starr és Sir Paul McCartney, írja a The GuardianUgyan 1970 óta nem alkotnak egy csapatot, a két zenész azóta már többször is kollaborált.

Promóció
- Advertisement -

Ismét közös számot vett fel a The Beatles dobosa és ritmusgitárosa. A két sir John Lennon Grow Old With Me-jét dolgozta fel, mely a tragikus sorsú beetle egyik utolsó szerzeménye.

Sir Ringo Starr (balra) és Sir Paul McCartney (jobbra) / Fotó: Neil Hall/Reuters

A dalt Lennon az utolsó albumához, a Double Fantasy-hez írta, melyet özvegyével, Yoko Onóval közösen írt. Végül sosem készült el teljesen, csupán egy demó maradt fenn belőle. A lemez eredeti producere játszatta el a dalt Starr-ral, akinek az nagyon megtetszett. Ezért megkérte McCartney-t, vegyen fel hozzá basszust és éneket.

A Beatles rajongóinak Szent Grálja, az eddig elveszettnek hitt felvétel került elő Mexikóban

A 11 másodperces felvételt egy család készítette 8 milliméteres kamerával a Beatles egy televíziós élő fellépésének színhelyén. A filmszalagon az együttes a Paperback Writert énekli, de a felvételhez nincs hang. A filmszalag egy mexikói gyűjtőhöz került, aki a közelmúltban kapcsolatba lépett a birminghami székhelyű Kaleidoscope szervezettel, amely elveszett tévéfelvételek felkutatására specializálódott.

Starr elmondása szerint a dalon Lennon mellett George Harrison riffje is hallható a Here Comes The Sunról. Vagyis ha átvitt értelemben is, de a „mesés négyes” 50 év után ismét együtt hallható. A szám Starr házistúdiójában készült októberben megjelenő 20. szólólemezére, mely a What’s My Name címet kapta.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3