John Lennon egyik utolsó számát dolgozta fel Sir Ringo Starr és Sir Paul McCartney, írja a The GuardianUgyan 1970 óta nem alkotnak egy csapatot, a két zenész azóta már többször is kollaborált.

Ismét közös számot vett fel a The Beatles dobosa és ritmusgitárosa. A két sir John Lennon Grow Old With Me-jét dolgozta fel, mely a tragikus sorsú beetle egyik utolsó szerzeménye.

Ringo Starr Paul Mccartney Lennon Dal
Sir Ringo Starr (Balra) És Sir Paul Mccartney (Jobbra) / Fotó: Neil Hall/Reuters

A dalt Lennon az utolsó albumához, a Double Fantasy-hez írta, melyet özvegyével, Yoko Onóval közösen írt. Végül sosem készült el teljesen, csupán egy demó maradt fenn belőle. A lemez eredeti producere játszatta el a dalt Starr-ral, akinek az nagyon megtetszett. Ezért megkérte McCartney-t, vegyen fel hozzá basszust és éneket.

A Beatles rajongóinak Szent Grálja, az eddig elveszettnek hitt felvétel került elő Mexikóban

A 11 másodperces felvételt egy család készítette 8 milliméteres kamerával a Beatles egy televíziós élő fellépésének színhelyén. A filmszalagon az együttes a Paperback Writert énekli, de a felvételhez nincs hang. A filmszalag egy mexikói gyűjtőhöz került, aki a közelmúltban kapcsolatba lépett a birminghami székhelyű Kaleidoscope szervezettel, amely elveszett tévéfelvételek felkutatására specializálódott.

Starr elmondása szerint a dalon Lennon mellett George Harrison riffje is hallható a Here Comes The Sunról. Vagyis ha átvitt értelemben is, de a „mesés négyes” 50 év után ismét együtt hallható. A szám Starr házistúdiójában készült októberben megjelenő 20. szólólemezére, mely a What’s My Name címet kapta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk