Nézem Film Film készül a The Beatles-t felfedező menedzser, Brian Epstein...

Film készül a The Beatles-t felfedező menedzser, Brian Epstein életéről

Promóció

Jonas Åkerlund Midas Man címmel készít filmet a legendás The Beatles-együttes menedzsere, Brian Epstein életéről.

Grammy-díjas rendező készíti a filmet

Promóció
- Advertisement -

A filmkészítők számára hálás téma a zenei hírességekről készített életrajzi film, a Rocketman és a Bohém rapaszódia sikere után Elvis Presley-ről és Boy George-ról is biopic készül.

Brian Epstein / Fotó: Rock & Roll Hall of Fame

A többszörös Grammy-díjas rendező, Jonas Åkerlund korábban dolgozott együtt az egykori Beatles-tag, Paul McCartney egyik videóklipjén is. A nagyszabású brit produkció a látnoki menedzser életrajzát dolgozza fel, aki számos sztárt fedezett fel a zeneipar számára, a The Beatles mellett a Gerry and the Pacemakers nevű bandát is ő menedzselte, de ő karolta fel Cilla Black, Billy J Kramer, Jimi Hendrix és a The Who együttest is. Epstein zeneiparra gyakorolt hatása máig tapasztalható.

Brian Epstein egyike a huszadik század legkülönlegesebb embereinek. Történetét nem dolgozták még fel megfelelően. Megelőzte a korát a zenei látásmódjával, popkulturális gondolataival és nemi identitásával. Abban az időben volt meleg, amikor a homoszexualitás illegális volt. Titkos életet élt. Számos kockázatos üzleti döntést hozott sztárjaival kapcsolatban” – fejtette ki a film producere, Trevor Beattie a The Guardiannak.

Epstein eredményei annál is inkább figyelemre méltóak, mert fiatalon, 32 évesen halt meg drogtúladagolás következtében.

A The Beatles zenekar / Fotó: Wikipédia

Epstein 1961 novemberében találkozott először a The Beatles tagjaival, ekkor 25 éves volt, és 1967 augusztusában halt meg. Ez egy tragikus történet. Mégis életigenlő, az emberi lélek diadala, mert ezalatt a néhány rövid év alatt örökre megváltoztatta a popkultúrát” – magyarázza a producer.

Két év kutatómunka előzte meg a filmkészítést

Trevor Beattie korábban olyan filmekkel vált ismerté, mint a Sam Rockwell főszereplésével készült Hold vagy a Rudolf Nureyev koreográfus életét feldolgozó dokumentumfilm. Az Epstein életrajzi filmet két év kutatómunka előzte meg. A producer beszélt azokkal az emberekkel, akik ismerték őt, többek között a Gerry and the Pacemakers-taggal, Gerry Marsdennel is, aki olyan történeteket is elmondott, amelyek korábban még sohasem voltak ismertek a nagyközönség előtt.

A The Beatles legendás zebrája megelevenedik Amerikában

A Vine St. és a Hollywood Blvd. kereszteződésében elevenedik meg a londoni Abbey Road Studios előtti gyalogátkelőhely szeptember 26-án. A zebra a Beatles utolsó stúdióalbumának borítóján szerepel, ami miatt Londonban óriási turisztikai látványosság. A lemez az említett napon lesz 50 éves, ennek apropóján pedig érkezik a jubileumi kiadás.

Brian Epstein 1961-ben figyelt fel a The Beatles-re a Cavern nevű klubban. Ekkor még nem saját szerzeményekkel léptek fel, hanem Chuck Berry és Little Richard-dalokkal, de a menedzser meglátta bennük a tehetséget.

Ő találta ki a máig összetéveszthetetlen Beatles-stílust számukra, a gombafrizurával és öltönyökkel.

A mozit Liverpoolban forgatják, nagyrészt kínai befektetők pénzéből, hiszen Kínában az együttes máig nagy népszerűségnek örvend. A szereplőválogatást már el is kezdték, a filmet pedig a jövő évben szeretnék bemutatni a mozikban.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3