Jonas Åkerlund Midas Man címmel készít filmet a legendás The Beatles-együttes menedzsere, Brian Epstein életéről.

Grammy-díjas rendező készíti a filmet

A filmkészítők számára hálás téma a zenei hírességekről készített életrajzi film, a Rocketman és a Bohém rapaszódia sikere után Elvis Presley-ről és Boy George-ról is biopic készül.

Brian Epstein Film
Brian Epstein / Fotó: Rock &Amp; Roll Hall Of Fame

A többszörös Grammy-díjas rendező, Jonas Åkerlund korábban dolgozott együtt az egykori Beatles-tag, Paul McCartney egyik videóklipjén is. A nagyszabású brit produkció a látnoki menedzser életrajzát dolgozza fel, aki számos sztárt fedezett fel a zeneipar számára, a The Beatles mellett a Gerry and the Pacemakers nevű bandát is ő menedzselte, de ő karolta fel Cilla Black, Billy J Kramer, Jimi Hendrix és a The Who együttest is. Epstein zeneiparra gyakorolt hatása máig tapasztalható.

Brian Epstein egyike a huszadik század legkülönlegesebb embereinek. Történetét nem dolgozták még fel megfelelően. Megelőzte a korát a zenei látásmódjával, popkulturális gondolataival és nemi identitásával. Abban az időben volt meleg, amikor a homoszexualitás illegális volt. Titkos életet élt. Számos kockázatos üzleti döntést hozott sztárjaival kapcsolatban” – fejtette ki a film producere, Trevor Beattie a The Guardiannak.

Epstein eredményei annál is inkább figyelemre méltóak, mert fiatalon, 32 évesen halt meg drogtúladagolás következtében.

Beatles Felvétel
A The Beatles Zenekar / Fotó: Wikipédia

Epstein 1961 novemberében találkozott először a The Beatles tagjaival, ekkor 25 éves volt, és 1967 augusztusában halt meg. Ez egy tragikus történet. Mégis életigenlő, az emberi lélek diadala, mert ezalatt a néhány rövid év alatt örökre megváltoztatta a popkultúrát” – magyarázza a producer.

Két év kutatómunka előzte meg a filmkészítést

Trevor Beattie korábban olyan filmekkel vált ismerté, mint a Sam Rockwell főszereplésével készült Hold vagy a Rudolf Nureyev koreográfus életét feldolgozó dokumentumfilm. Az Epstein életrajzi filmet két év kutatómunka előzte meg. A producer beszélt azokkal az emberekkel, akik ismerték őt, többek között a Gerry and the Pacemakers-taggal, Gerry Marsdennel is, aki olyan történeteket is elmondott, amelyek korábban még sohasem voltak ismertek a nagyközönség előtt.

A The Beatles legendás zebrája megelevenedik Amerikában

A Vine St. és a Hollywood Blvd. kereszteződésében elevenedik meg a londoni Abbey Road Studios előtti gyalogátkelőhely szeptember 26-án. A zebra a Beatles utolsó stúdióalbumának borítóján szerepel, ami miatt Londonban óriási turisztikai látványosság. A lemez az említett napon lesz 50 éves, ennek apropóján pedig érkezik a jubileumi kiadás.

Brian Epstein 1961-ben figyelt fel a The Beatles-re a Cavern nevű klubban. Ekkor még nem saját szerzeményekkel léptek fel, hanem Chuck Berry és Little Richard-dalokkal, de a menedzser meglátta bennük a tehetséget.

Ő találta ki a máig összetéveszthetetlen Beatles-stílust számukra, a gombafrizurával és öltönyökkel.

A mozit Liverpoolban forgatják, nagyrészt kínai befektetők pénzéből, hiszen Kínában az együttes máig nagy népszerűségnek örvend. A szereplőválogatást már el is kezdték, a filmet pedig a jövő évben szeretnék bemutatni a mozikban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk