The Chameleons: Poszt-punk legendák érkeznek a Dürer Kertbe

A kultikus poszt-punk alapzenekar, a The Chameleons idén ünnepli Script of the Bridge című albumuk 35. évfordulóját, melyet az Interpoltól kezdve a Killersen és az Editorson át, rengeteg kortárs előadóra hatott. Most, a legendás albumot Mark Burgess dalszerzővel az élen május 17-én a Dürer Kertben élőben is meghallgathatjuk.

A The Chameleons a ’80-as évek egyik kultikus poszt-punk zenekara. A middletoni négyes műfaji hatása vitathatatlan, olyan zenekarok jegyzik őket ihletőjükként, mint a The National vagy az Interpol.

the chameleons photo
/ Fotó: A zenekar Facebook-oldala

Legmeghatározóbb albumuk az idén 35. évfordulóját ünneplő Script of the Bridge, amivel tulajdonképpen letették a ma ismert poszt-punk hangzás alapjait. 

A visszhangos gitárok és a melankolikus dallamok vitathatatlanul különböztek minden addigitól.

A zenekar az évek során többször felbomlott és újra összeállt, majd miután 2003-ban végleg elbúcsúztak egymástól, 2009-ben az alapítók között lévő Mark Burgess – énekes, dalszerző, basszusgitáros – és a tavaly elhunyt John Lever – dobos – megalapította a Chameleons Vox-ot, életben tartva és egyben folytatva az anyazenekar életművét.

The Chameleons – Script of the Bridge

Script of the Bridge is the debut studio album by English post-punk band The Chameleons, released on 8 August 1983 by record label Statik. Three singles were…

Most, Mark Burgess és társai a Script of the Bridge 35. évfordulója kapcsán elevenítik fel ezt a nagyszerű albumot, melyet május 17-én mi is meghallgathatunk a Dürer Kertben. 

 #web | #facebook | #spotify

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. május 17., 20 óra

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: 3. 000 HUF elővételben; helyszínen 3. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból