A The Cure nem egy, nem kettő, hanem három új albumon dolgozik

Contextus

Contextus

Robert Smith, a The Cure frontembere egy mexikói hírportálnak adott interjúban elárulta, három új albumon dolgoznak egyszerre, amelyből az első várhatóan még 2019-ben megjelenik – írja az NME

Az 1976-ban alapított The Cure utoljára 2008-ban jelentkezett új anyaggal, a 4:13 Dream-mel. A hosszú hallgatás után úgy tűnik, a háttérben rendkívüli módon felpörögtek az események: egyszerre három anyagon is dolgozik a ’80-as évek kultzenekara. Robert Smith csöpögtetett néhány információt arról is, hogy mit várhatnak a rajongók az egyes lemezektől.

Három új lemezen dolgozik a ’80-as évek kultzenekara, a The Cure / Fotó: LA Times / Kevin Estrada

„Jelenleg három lemez anyagán dolgozunk, ebből kettő már elég előrehaladott állapotban van. Az első kislemezt vagy talán az egész albumot hamarosan ki is adjuk, várhatóan még karácsony előtt megjelenik. Jelenleg Live From the Moon munkacímen fut, de bizonyára még változtatunk rajta” – nyilatkozta a brit alternatív rockcsapat énekes-dalszerző-frontembere, aki idén áprilisban ünnepelte 60. születésnapját.

Itt egy The Cure-kollekció, ami tuti felkerül a karácsonyi kívánságlistánkra!

A munkálatok végén aztán egy halom klasszikusnak mondható Noah-darabot kapunk majd, emellett mindennapi viseletre alkalmas cuccokat is, mint pólók, kapucnis pulcsik és könnyebb dzsekiket mind-mind a The Cure logójával ellátva és olyan grafikákkal díszítve, amit a banda album borítói inspiráltak.

„A lemez meglehetősen sötét hangvételű lesz. Nemrég vesztettem el a szüleimet és a testvéremet, és a haláluk rendkívül megrendített. De nem csak búskomorságra kell gondolni. Hangképek is lesznek, mint például a Disintegration. Széles spektrumon próbáltam mozogni” – tette hozzá Smith. A második lemezt a következőképpen jellemezte:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szintén jól halad a munka, ennek a lemeznek az anyaga már jóval szabadabb számokat tartalmaz és erőteljesebbre vesszük a hangzást. Élőben vesszük fel, a koncepciónk az adott pillanat tolmácsolása.[/perfectpullquote]

A harmadik egy őrült zaj-lemez lesz: zajok különböző helyzetekben és környezetben, Smith eddigi színpadi és magánéleti élményei alapján. Amikor az életünkben úgy vannak jelen a zajok, hogy észre sem vesszük, mert annyira hozzászoktunk már.

The Cure – Friday I’m In Love (Official Video)

Order The Cure’s expanded edition of ‘Mixed Up’ here: https://lnk.to/MixedUp Explore more music from The Cure: https://lnk.to/TheCureHits Follow The Cure: Sp…

A veterán rocker is megerősítette: “Az első lemezt mindenképpen szeretnénk még 2019-ben kiadni, nagyon csalódottak lennénk, ha nem jönne ki még idén. Egyszer csak eljön a pillanat, amikor azt fogom mondani, hogy ez az, nem lehet már javítani rajta. Még egyszer eljátsszuk és készen vagyunk.”

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Hallgatom > A The Cure nem egy, nem kettő, hanem három új albumon dolgozik
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból