Anglia egyik legrégebbi szórakozóhelyét, a The Foresters Arms-ot zárták be, a végnapjait Sarah Hollamby fotósorozata örökítette meg.

A Southend-i, The Foresters Arms nevű lebuj több mint száz éves működése után kénytelen volt bezárni, mivel egy 50 millió fontos tengerparti beruházás útjában állt, írja a Dazed.

Foresters Arms6
/ Fotó: Sarah Hollamby

Így az egykori táncosnők, az italok és a felnőtt szórakoztatás ideje leáldozott és már csak a Sarah Hollamby fotóművész képein élvezheti a közönség, az egykori forró hangulatot.

A hely, egyik messze földön híres nevezetessége a „fontot a pohárba” produkció volt. A táncosnők körbejártak és aki egy fontot dobott a poharukba, annak privát tánc-show volt a jutalma.

Sarah Hollamby fotográfus eleinte nem kapott engedélyt a fényképezésre, a táncosok menedzserétől Roxytól, hiszen a helyen ez szigorúan tilos volt. Miután kiderült, hogy a szórakozóhelyet lebontják – megörökítendő a hely egykori hangulatát – a művész engedélyt kapott a fotózásra.

A szexmunkások emberi bemutatása – Blowin’ Up

Stephanie Wang-Breal dokumentumfilmje tartózkodik a sztereotípiáktól. Nehéz társadalmi problémát mutat be, amelyhez nem lehet elég érzékenyen nyúlni. Azok a nők, akik nehéz sorból kezdik életüket, gyakran szexmunkásként végzik. A kiszolgáltatott helyzet rengeteg veszélyhelyt rejt, de a legrosszabb mégis az, hogy szinte senki nem védi őket.

Roxy szintén táncosnőként kezdte a lebujban, itt ismerkedett meg a hely tulajdonosával, Lee-vel, akivel összeházasodott és két gyermekük is született.

Hollamby hetekig, minden pénteken lejárt a bordélyba, ahol nem csak a táncosnőket, hanem a törzsvendégeket is megörökítette. A képekből egy albumot is összeállított, amit The Foresters Arms címmel jelentetett meg. A kiadvány dokumentálja a különleges, ’60-as évek hangulatát idéző kocsma utolsó heteit, amely mára Southend város történelmének része.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon boldog vagyok, hogy megörökíthettem a helyet, mert ez egy különlegesség volt, amire emlékeznünk kell[/perfectpullquote]

– mondta Hollamby.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet