Követem Élet + Stílus Nézz be Anglia legrégebbi bordélyházának belsejébe

Nézz be Anglia legrégebbi bordélyházának belsejébe

Promóció

Anglia egyik legrégebbi szórakozóhelyét, a The Foresters Arms-ot zárták be, a végnapjait Sarah Hollamby fotósorozata örökítette meg.

Promóció
- Advertisement -

A Southend-i, The Foresters Arms nevű lebuj több mint száz éves működése után kénytelen volt bezárni, mivel egy 50 millió fontos tengerparti beruházás útjában állt, írja a Dazed.

/ Fotó: Sarah Hollamby

Így az egykori táncosnők, az italok és a felnőtt szórakoztatás ideje leáldozott és már csak a Sarah Hollamby fotóművész képein élvezheti a közönség, az egykori forró hangulatot.

A hely, egyik messze földön híres nevezetessége a „fontot a pohárba” produkció volt. A táncosnők körbejártak és aki egy fontot dobott a poharukba, annak privát tánc-show volt a jutalma.

Sarah Hollamby fotográfus eleinte nem kapott engedélyt a fényképezésre, a táncosok menedzserétől Roxytól, hiszen a helyen ez szigorúan tilos volt. Miután kiderült, hogy a szórakozóhelyet lebontják – megörökítendő a hely egykori hangulatát – a művész engedélyt kapott a fotózásra.

A szexmunkások emberi bemutatása – Blowin’ Up

Stephanie Wang-Breal dokumentumfilmje tartózkodik a sztereotípiáktól. Nehéz társadalmi problémát mutat be, amelyhez nem lehet elég érzékenyen nyúlni. Azok a nők, akik nehéz sorból kezdik életüket, gyakran szexmunkásként végzik. A kiszolgáltatott helyzet rengeteg veszélyhelyt rejt, de a legrosszabb mégis az, hogy szinte senki nem védi őket.

Roxy szintén táncosnőként kezdte a lebujban, itt ismerkedett meg a hely tulajdonosával, Lee-vel, akivel összeházasodott és két gyermekük is született.

Hollamby hetekig, minden pénteken lejárt a bordélyba, ahol nem csak a táncosnőket, hanem a törzsvendégeket is megörökítette. A képekből egy albumot is összeállított, amit The Foresters Arms címmel jelentetett meg. A kiadvány dokumentálja a különleges, ’60-as évek hangulatát idéző kocsma utolsó heteit, amely mára Southend város történelmének része.

Nagyon boldog vagyok, hogy megörökíthettem a helyet, mert ez egy különlegesség volt, amire emlékeznünk kell

– mondta Hollamby.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3