Nemcsak a gazdasági és politikai élet vagy az egészségügyi rendszer érzi meg a koronavírus hatását, de a kulturális élet, azon belül a filmipar is. A régóta várt The French Dispatch premierje is halasztásra kerül a koronavírus következtében. 

Egyre több halasztás

A kultúrguruknak már bizonyára elege van a koronavírus okozta korlátozásokból és halasztásokból, hiszen nem egy neves közösségi és kulturális tér zárta be kapuit, de elmarad többek között a Glastonbury Fesztivál is, valamint az idei Sziget is újragondolásra kerül. 

The French Dispatch Wes Anderson Breakdown
Októberre Tolták Wes Anderson The French Dispatch-Ének Premierjét / Fotó: Searchlight Pictures

A filmiparnak is jelentős változásokkal kell számolnia, még a Szólítsd a neveden következő részét, a Megtalállak filmes bemutatóját is elnapolták. A Timothée Chalamet-rajongóknak szintén rossz hír, hogy Wes Anderson legújabb alkotása, a The French Dispatch premierje is halasztásra kerül a koronavírus következtében, írja az i-D Vice. 

Szerelmes levél az újságíróknak

A The French Dispatch eredetileg július 24-én került volna bemutatásra az Amerikai Egyesült Államokban, a pandémia következtében azonban a szervezők kénytelenek voltak a premiert október 16-ra halasztani. Egy ideig azonban az az információ is felütötte fejét, hogy az alkotást először a Cannes-i Filmfesztiválon mutatják majd be.

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch hemzseg a sztároktól

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch hemzseg a sztároktól Nem lesz 4 órás az új Wes Anderson-film Korábban, az IMDb adatai szerint felmerült az a pletyka, hogy Wes Anderson új mozija 241 perces hosszúságúra rúg majd. Ezzel a rendező leghosszabb filmje lenne az alkotás.

A film a 20. században játszódik, egy Párizsra igencsak hasonlító városban. Egy helyi napilapnak dolgozó újságírók történetei és nagy sikerű cikkei elevenednek majd meg a képkockákon. A filmet egyébként sokan úgy emlegetik mint egy szerelmes levelet az újságíróknak. Wes Anderson inspirációjául feltehetőleg a The New Yorker szolgált, aminek ő maga is lelkes olvasója. A vásznon olyan neves színészek lesznek felismerhetők mint Timothée Chalamet, Tilda Swinton, Adrien Brody, Lea Seydoux és Benicio del Toro. 

Többek között Wes Anderson rendezte a Grand Budapest Hotelt és a Kutyák szigetét is. A karantén ideje alatt azonban a forgatási munkálatok helyett ő is inkább otthon marad, és filmnézéssel üti el az idejét.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet