Nézem Film Az ír, akinek belső információi lehettek a Kennedy-gyilkosságról –...

Az ír, akinek belső információi lehettek a Kennedy-gyilkosságról – 10 érdekesség a The Irishman Frank Sheeranjéről

Promóció

Frank Sheeran életét Charles Brandt krimiíró dolgozta fel a Hallom, szobafestő vagy című regényben, a könyvet Martin Scorsese vitte filmre, így született meg a The Irishman (Az ír).

Promóció
- Advertisement -

Martin Scorsese The Irishman (Az ír) című filmjét már nagy sikerrel vetítik a mozikban. Olyan nagyágyúk láthatók benne, mint Robert De Niro, Joe Pesci és Al Pacino. De Niro alakítja Frank Sheeran bérgyilkost, aki megölte mentorát, Jimmy Hoffát. De ki is volt valójában az ír? Lássunk tíz megdöbbentő tényt Frank Sheeranről a The List Love listája alapján.

Szakszervezeti tisztségviselő volt

A legtöbben szakszervezeti tisztségviselőként ismerték Frank Sheerant. Azonban mellékállásban bérgyilkosként is tevékenykedett, és olyan bűnözőkkel működött együtt, mint a maffia főnök, Russell Bufalino és Angela Bruno.

Robert De Niro, mint Frank Sheeran Az ír című filmben / Fotó: Netflix

Jimmy Hoffa

Nem Bufalino volt az egyetlen mentora Frank Sheerannak. Bufalino mutatta be Franket a szakszervezeti vezérnek, Jimmy Hoffának, aki szintén felkarolta Franket. Ők ketten jó viszonyba kerültek. A barátja iránti lojalitás viszont csak addig tartott, amíg a maffia utasította, hogy tegye el láb aló Hoffát. A történetet Charles Brandt dolgozta fel Hallom, szobafestő vagy (I Heard You Paint Houses) című könyvében.

Al Pacino, mint Jimmy Hoffa / Fotó: Netflix

Frank Sheeran lánya

Frank Sheeran lánya, Dolores Miller azt állította, hogy nem tudott arról, hogy apja ölte meg Jimmy Hoffát. Dolorest sokként érte, mikor elolvasta Brandt könyvét és szembesült a tényekkel. Annak ellenére, hogy nem akarta elhinni, hogy apja ölte meg Jimmy Hoffát, sejtette, hogy köze volt a halálához.

Frank Sheeran és családja / Fotó: Dailymail

A halálos ágyán vallott Frank Sheeran a bűneiről

Frank Sheeran sohasem beszélt a bűnöző múltjáról, egészen utolsó napjaiig. A krimiíró Charles Brandt számára gyónta meg bűnös életét. Az első kézirat elolvasása után 83 évesen halt meg 2003-ban. Családjának sohasem beszélt gengszter múltjáról.

Frank Sheeran, az ír / Fotó: Getty Images

Jimmy Hoffa karórája

Frank lehet, hogy megölte jóbarátját, Jimmy Hoffát, de ez nem akadályozta meg abban, hogy viselje az elismerésül tőle kapott karórát. Dolores szerint apja a haláláig viselte az órát.

Frank Sheeran tolószékben / Fotó: Charles Brandt

Megfélemlítés

Frank Sheeran egy kiszámíthatatlan világban élt, számára csak egy volt biztos, hogy családját minden áron megóvja. A gyermekei már féltek attól, hogy panaszkodjanak, ha valaki zaklatta őket, mert nem tudták, mit tesz majd az apjuk.

via GIPHY

Frank másik lányával, Irene-nel egyszer kiabált egy üzletvezető, ezért a gondos apa eltörte a karját. Dolorest pedig egy fiú zaklatta az iskolában. Frank elindult a lányával, hogy megkeresse és megleckéztesse a srácot. Dolores könyörgött az apjának, hogy inkább menjenek haza, mert féltette a fiút Franktől. A fiú végül megúszta, mert nem találták meg.

Háborús bűnök

Frank Sheeran 1941-ben vonult be az Egyesült Államok Hadseregébe, 411 napig teljesített katonai szolgálatot. Saját bevallása szerint ez idő alatt számos háborús bűncselekményt követett el, részt vett különböző mészárlásokban és hadifoglyok kivégzésében is.

Háborús bűnöket is elkövetett Frank Sheeran / Fotó: Netflix

A Kennedy-gyilkosság

Frank Sheeran azt állította, hogy belső információ voltak az amerikai elnök, John F. Kennedy merényletével kapcsolatban. Állítása szerint Jimmy Hoffa holtan szerette volna látni az elnököt és a fivérét, Bobby Kennedy-t is, aki főügyészként zaklatta őt. Állítása szerint a merénylet a maffia akciója volt. Ő nem vett részt a gyilkosságban, de három puskát szállított az állítólagos merénylő, David Ferrie számára. David Ferrie karakterét Joe Pesci alakította az 1991-es JFK – A nyitott dosszié című filmben.

John F. Kennedy meggyilkolásához is köze volt Sheerannek / Fotó: BETTMANN/GETTY

Az őrült Joe Gallo

Nem Jimmy Hoffa volt az egyetlen, akit Frank Sheeran megölt. Azt állította, hogy ő gyilkolta meg Crazy Joe Gallot is, aki a Profaci maffiacsalád egyik tagja volt. Gallo a 43. születésnapját ünnepelte éttermében, amikor a halálos fejlövést kapta.

Joe Gallo / Fotó: New York Police

A bérgyilkos

Frank Sheeran bevallása szerint a legtöbb ember nem sejtette, hogy ő egy bérgyilkos. Lerobbant furgonsofőrnek álcázta magát, aki csak a mosdót akarja használni – miközben végrehajtotta a megbízásait. Így sikerült Crazy Joe Gallo-val is végeznie anélkül, hogy felismerné. Tény, hogy Gallo gyilkosának kiléte rejtély maradt mind a rendőrség, mind pedig a Gallo család számára, mindaddig, amíg Sheeren színt nem vallott Brandt könyvében.

Jimmy Hoffa, Frank Sheeran élete végén bevallotta, hogy ő felelős a haláláért / Fotó: Corbis

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3