Hallgatom A zenekar, ami nőkről, hétfőkről és emlékekből merítkezik

A zenekar, ami nőkről, hétfőkről és emlékekből merítkezik

Promóció

The Pontiac zenekar 2017 márciusában alakult, stílusukra a blues, a rock és a pop fúziója jellemző. Angol nyelvű szövegeik a mindennapi életből merítkeznek: hétfőkről, nőkről, emlékekről szólnak.

Promóció
- Advertisement -

A zenekar 2017 őszén jelentette meg első lemezét, a Morning Rain című EP-t. Ezt követően kerültek be 2018-ban a Hangfoglaló Program 20 kiválasztott induló előadója közé. A Program támogatásával a következő év elején rögzítették első nagylemezüket a SuperSize Recording stúdiójában, Dexter hangmérnöki felügyelete mellett.

A stúdióban együtt játszva vettük fel a dalok magvát, ami nagyjából másfél nap alatt sikerült is. Az egész olyan jó hangulatban telt, mintha a saját próbatermünkben ülnénk, nem volt semmiféle stressz bennünk, hogy felvétel készül

– árulja el a frontember, Nagy Barnabás.

The Pontiac zenekar

A dalok az elmúlt egy évben mondhatni folyamatosan formálódtak: van, ami közel egy éves, de akadnak olyanok is, amik a stúdiózás előtti hetekben születtek. Ezért is van az, hogy bár meglehetősen összetartó zenei egységet alkot a lemez anyaga, mégis találhatók – ezen műfaji kereteken belül – bizonyos szélsőségek.

Hangfoglaló Program: Itt vannak az idei évad induló előadói – 20+1 zenekar kapott támogatást

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Induló Előadói Alprogramjára idén pályázó 309 formáció közül 76 előadó és zenekar léphetett fel október közepén a zeneipari szakemberekből és zenészekből álló szakmai zsűri előtt, az A38 Hajó nagyszínpadán. November 5-én, ugyanezen a színpadon vehették át az okleveleket azok a formációk, amelyeket a zsűri ajánlását is figyelembe véve az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma kiválasztott.

A nagylemezről már megjelent a Who című klip, amit Bikali Sándor készített a SuperSize stúdiójában. Az album Are You Ready Now? címmel a nemrégiben alakult GrapefruitMoon Records gondozásában jelenik meg (ami – csakúgy, mint az együttes – egy Tom Waits– dalról kapta a nevét). A kiadvány a május 3-i online debütálást követően, május 27-től lesz elérhető CD formátumban a Wave lemezboltban.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3