Hallgatom 50 évig egy ágy alatt lapultak a The Rolling...

50 évig egy ágy alatt lapultak a The Rolling Stones értékes fotói

Promóció

Kiállítják a The Rolling Stones együttes első, 1963-as koncertturnéján készült fekete-fehér fotósorozatot Londonban. Ez lesz az első alkalom, hogy a felvételek a nyilvánosság elé kerülnek.

Promóció
- Advertisement -

Először mutatják meg a nyilvánosságnak azt a fekete-fehér fotósorozatot, amely a The Rolling Stones első, 1963-as koncertturnéján készült Londonban. A fotók egy londoni lemezstúdióban és egy cardiffi fellépésen készültek. Azután pedig 50 évig pihentek Gus Coral fotós ágya alatt, míg el nem határozta, hogy leporolja őket.

A The Rolling Stones 1963-ban: Charlie Watts, Keith Richards, Bill Wyman (elöl), Mick Jagger és az 1969-ben meghalt Brian Jones / Fotó: Chris Ware / Getty Images

A képek a banda kezdeti szárnypróbálgatásait örökítik meg. Egy fotón az együttes tagjai adják össze a pénzt a taxisofőrnek, egy másikon pedig az látható, ahogy néhány nézőjük a cardiffi koncertre vár az esőben.

Ronnie Wood Picasso-inspirálta Rolling Stones-festményt fedett fel

Ronnie Wood online árusítja az öt festményből álló Abstract Stones címet viselő sorozat darabjait. Az alkotások dedikálva kerülnek új gazdához. Wood a Picasso Stones-nak becézi a festményeket. A gitáros a festő The Three Dancers festményéből inspirálódott. A sorozat Wood saját Picasso-értelmezését vegyíti a zenekar tagjaival.

Coral, aki 26 évesen készítette a fotókat, elmondta, hogy noha nem tudhatta, hogy mekkora világsztárok lesznek, azt valahogy mégis érezte, hogy különleges együttesről van szó. Azt mondta, érezte, hogy fontos szerepük lesz a második világháború utáni korszak új kulturális irányzataiban.

Rolling Stones – I Wanna Be Your Man HQ

Released as their second single on 1 November 1963, the Stones’ version was an early hit, peaking at number 12 on the British chart. Their rendition features Brian Jones’ distinctive slide guitar and Bill Wyman’s driving bass playing. It is one of the few Rolling Stones songs to feature only Brian Jones on backing vocals.

Miközben Mick Jagger, Keith Richards, Billy Wyman, Charlie Watts és Brian Jones az – amúgy Lennon és McCartney írta – I Wanna Be Your Man című szám felvételére vártak Londonban, Coralt lenyűgözte a zenészek profizmusa.

Nem úgy viselkedtek, ahogy az ember egy zenekarról gondolná, nem forgatták fel a szállodát és nem vártak rájuk 16 éves lányok

– mondta a fotós a Reutersnek, ahogy azt is: „komoly embernek tűntek, akik komoly munkát végeznek, és felvesznek egy számot”.

Mick Jagger meggyógyult, a The Rolling Stones ismét koncertezik

A szívműtéte után úgy tűnik, Mick Jagger teljesen rendbe jött, és a The Rolling Stones végre belevághat az elhalasztott No Filter koncertturnéba. Chicagó ban már fel is léptek. A telt házas show volt az első abból a 17 fellépésből álló koncertsorozatból, amit Amerika- és Kanada-szerte 15 városban rendeznek.

Coral és néhány barátja elkocsikázott Cardiffba, hogy dokumentálják a koncertet, amihez teljes felhatalmazást kaptak.

Bementünk a színházba. Semmi sajtó, sehol egy másik fotós, sehol egy korlátlan belépést biztosító kitűző, vagy ilyesmi. Teljesen szabad kezet kaptam, és ők abszolút természetesen viselkedtek. Nem pózoltak, és semmilyen módon nem keresték a nyilvánosságot

– mondat Coral. A Black and White Blues – Where it all Began című kiállítás a londoni Curtain Hotelben november 18. és december 2. között tekinthető meg.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3