50 évig egy ágy alatt lapultak a The Rolling Stones értékes fotói

Kiállítják a The Rolling Stones együttes első, 1963-as koncertturnéján készült fekete-fehér fotósorozatot Londonban. Ez lesz az első alkalom, hogy a felvételek a nyilvánosság elé kerülnek.

Először mutatják meg a nyilvánosságnak azt a fekete-fehér fotósorozatot, amely a The Rolling Stones első, 1963-as koncertturnéján készült Londonban. A fotók egy londoni lemezstúdióban és egy cardiffi fellépésen készültek. Azután pedig 50 évig pihentek Gus Coral fotós ágya alatt, míg el nem határozta, hogy leporolja őket.

the rolling stones fotók kiállítás gus coral
A The Rolling Stones 1963-ban: Charlie Watts, Keith Richards, Bill Wyman (elöl), Mick Jagger és az 1969-ben meghalt Brian Jones / Fotó: Chris Ware / Getty Images

A képek a banda kezdeti szárnypróbálgatásait örökítik meg. Egy fotón az együttes tagjai adják össze a pénzt a taxisofőrnek, egy másikon pedig az látható, ahogy néhány nézőjük a cardiffi koncertre vár az esőben.

Ronnie Wood Picasso-inspirálta Rolling Stones-festményt fedett fel

Ronnie Wood online árusítja az öt festményből álló Abstract Stones címet viselő sorozat darabjait. Az alkotások dedikálva kerülnek új gazdához. Wood a Picasso Stones-nak becézi a festményeket. A gitáros a festő The Three Dancers festményéből inspirálódott. A sorozat Wood saját Picasso-értelmezését vegyíti a zenekar tagjaival.

Coral, aki 26 évesen készítette a fotókat, elmondta, hogy noha nem tudhatta, hogy mekkora világsztárok lesznek, azt valahogy mégis érezte, hogy különleges együttesről van szó. Azt mondta, érezte, hogy fontos szerepük lesz a második világháború utáni korszak új kulturális irányzataiban.

Rolling Stones – I Wanna Be Your Man HQ

Released as their second single on 1 November 1963, the Stones’ version was an early hit, peaking at number 12 on the British chart. Their rendition features…

Miközben Mick Jagger, Keith Richards, Billy Wyman, Charlie Watts és Brian Jones az – amúgy Lennon és McCartney írta – I Wanna Be Your Man című szám felvételére vártak Londonban, Coralt lenyűgözte a zenészek profizmusa.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem úgy viselkedtek, ahogy az ember egy zenekarról gondolná, nem forgatták fel a szállodát és nem vártak rájuk 16 éves lányok[/perfectpullquote]

– mondta a fotós a Reutersnek, ahogy azt is: „komoly embernek tűntek, akik komoly munkát végeznek, és felvesznek egy számot”.

Mick Jagger meggyógyult, a The Rolling Stones ismét koncertezik

A szívműtéte után úgy tűnik, Mick Jagger teljesen rendbe jött, és a The Rolling Stones végre belevághat az elhalasztott No Filter koncertturnéba. Chicagó ban már fel is léptek. A telt házas show volt az első abból a 17 fellépésből álló koncertsorozatból, amit Amerika- és Kanada-szerte 15 városban rendeznek.

Coral és néhány barátja elkocsikázott Cardiffba, hogy dokumentálják a koncertet, amihez teljes felhatalmazást kaptak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Bementünk a színházba. Semmi sajtó, sehol egy másik fotós, sehol egy korlátlan belépést biztosító kitűző, vagy ilyesmi. Teljesen szabad kezet kaptam, és ők abszolút természetesen viselkedtek. Nem pózoltak, és semmilyen módon nem keresték a nyilvánosságot[/perfectpullquote]

– mondat Coral. A Black and White Blues – Where it all Began című kiállítás a londoni Curtain Hotelben november 18. és december 2. között tekinthető meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból