A magyar fővárosban is fellép jövő évi világkörüli turnéja keretében The Weeknd. Napjaink egyik legsikeresebb előadója 2022. november 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

104 koncert egymás után

Az After Hours névre keresztelt, átütemezett turné észak-amerikai és európai helyszíneit szerdán jelentették be. A 39 újabb koncert hozzáadásával 104 állomásból álló 2022-es sorozat január 14-én indul a vancouveri Rogers Arénában, és többek között Chicago, Los Angeles, Miami, Madrid, Párizs, Berlin és Budapest után november 16-án fejeződik be a londoni O2 Arénában – közölte a szervező Live Nation.

The Weeknd 2022 Turne
The Weeknd / Fotó: Jambase

A 30 éves kanadai The Weeknd – eredeti nevén Abel Makkonen Tesfaye – Blinding Lights című dala immár 47. hete található az amerikai slágerlista, a Billboards tízes toplistáján, azon belül 38. hete szerepel az első öt helyezett között.

The Weeknd - Blinding Lights (Official Music Video)

Official music video for The Weeknd "Blinding Lights" - available everywhere now: http://theweeknd.co/blindinglightsYD►Subscribe to The Weeknd on YouTube: ht...

Tavaly megjelent albumából, az After Hoursból már több mint félmillió példányt adtak el, mintegy kétmilliószor streamelték, ezzel 2020 harmadik legkeresettebb lemeze lett.

Hiába imádják, The Weeknd a Grammy-jelölésekből kimaradt

A Spotifyon az After Hours a második leghallgatottabb album lett tavaly, a Blinding Lights pedig a legtöbbször streamelt szám. The Weeknd ennek ellenére egyetlen jelölést sem kapott Grammy-díjra, amit nem csak ő maga bírált, a történtek értetlenséget váltottak ki az egész zeneiparban.

Kapcsolódó cikk

Az Amerikai Zenei Díjakból novemberben mindenesetre hármat is besöpört, ő lett a legjobb férfi soul-R’nB énekes, az After Hours a legjobb album, és mindent megelőzött Heartless című dala is. A Blinding Hearts klipje az MTV Video Awardson lett az év zenés videója, egyben legjobb R&B-száma. Az énekes február 5-én jelenteti meg The Highlights című válogatásanyagát is, amelyen legismertebb műveit gyűjtötte egybe, most hétvégén pedig fellép az amerikai Super Bowl félidejében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet